Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Weespers behouden voorrang school

Algemeen

WEESP - De aanstaande fusie van Weesp met Amsterdam heeft geen gevolgen voor de aanmeldingsprocedure van leerlingen op het Vechtstede College en Casparus College in Weesp.

Het bestuur van de Gooise Scholen Federatie, waarvan de beide Weesper scholen voor voortgezet onderwijs deel uitmaken, heeft besloten om niet deel te nemen aan de Amsterdamse kernprocedure voor het aanmelden van leerlingen. "De aanmeldingsprocedure en het toelatingsbeleid bij het Vechtstede College en het Casparus College blijven voor de komende schooljaren dan ook op hoofdlijnen ongewijzigd", meldt het college van bestuur.

Bij de toewijzing hebben leerlingen uit de regio Weesp voorrang ten opzichte van leerlingen uit Amsterdam. Het schoolbestuur merkte dat er in de afgelopen periode veel onduidelijkheid is ontstaan over dat aannamebeleid. Ouders en leerlingen in Weesp waren bezorgd dat de scholen uit Weesp verplicht deel zouden moeten nemen aan de Amsterdamse kernprocedure. Die zorg neemt het schoolbestuur graag weg. De voorrangsregeling voor leerlingen op het Vechtstede en Casparus blijft dus gelden voor leerlingen uit Weesp, Driemond, Muiden, Muiderberg, Nigtevecht, Nederhorst den Berg, Abcoude en Diemen.

Vorige week koos de gemeenteraad van Weesp definitief voor Amsterdam als fusiepartner. Er komt eerst een ambtelijke fusie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant