Lieke en Frank Wagenaar voor hun winkel.
Lieke en Frank Wagenaar voor hun winkel. Foto: Sjoerd Stoop
Advertorial

Woninginrichting Wagenaar aan de Slijkstraat bestaat zestig jaar

Ingezonden

WEESP - Woninginrichting Wagenaar aan de Slijkstraat 14 bestaat zestig jaar. Je kunt er terecht voor vloerbedekking, raamdecoratie, meubelstoffering en de linnenshop met artikelen voor de badkamer, keuken en slaapkamer.

"Mijn oom Hans is begonnen in 1958 vanuit zijn huis en ging op de fiets naar klanten met stalen en stoffen voor gordijnen en vloerbedekking", vertelt Lieke Wagenaar. "Het pand aan de Slijkstraat 14 kwam te huur en daar zijn mijn oom en tante Ton ingetrokken. Ook mijn tante is toen in de winkel gaan helpen. Het ging goed met het bedrijf en onze vader Niek is er in 1961 bij gekomen en toen huurden ze er nog een pand bij aan de Slijkstraat 11. Zowel mijn vader als mijn oom heeft de meubelvakschool gevolgd. Mijn ouders zijn boven in de Slijkstraat 11 g aan wonen. Mijn moeder is het naaiwerk gaan doen, zoals het naaien van kussens en gordijnen en dat doet ze nu nog steeds in het atelier."

Ook de broer van Lieke, Frank, ging bij het bedrijf werken. "Mijn broer heeft dezelfde opleiding gedaan als onze vader en oom en is na zijn diensttijd, rond zijn achttiende jaar, bij het bedrijf gaan werken. Frank doet nu al het meubelstofferen, raamdecoraties en vloerbekleding en gaat bij de klanten langs voor advies, maakt de offertes, legt de vloerbedekking en hangt de raamdecoraties op. Bij ons kun je ook je oude stoel of bank opnieuw laten bekleden. Je kunt een foto mailen en dan gaan we kijken hoe het opgeknapt kan worden en hoeveel het gaat kosten. En natuurlijk halen we de meubels bij de mensen op in onder andere Weesp, Muiden, Muiderberg, Nigtevecht en Nederhorst den Berg. Op nummer 14 kun je terecht voor het uitzoeken van raamdecoraties, vloerbekleding - ook voor trappen - stoffen bekijken voor het stofferen van meubels en voor badjassen, badmatten, dekbedden/kussens, dekbedovertrekken, handdoeken, keukengoed, schorten, ovenwanten en tafelkleden. Mijn zus Marjolein maakt de website en houdt het actueel door er foto's op te plaatsen van nieuwe artikelen."

De rode draad in het bedrijf is Lieke en zij regelt dan ook van alles. "Rond mijn 21ste ben ik gaan werken bij een groothandel in damesstoffen en heb daar de in- en verkoop gedaan. Voor mij was dat een goede leerschool en wist ik veel over verschillende stoffen. Ik werkte soms bij mijn vader in de zaak en hielp hem met de administratie. Op een gegeven moment vroegen ze aan mij of ik ook niet bij het bedrijf wilde komen werken en daar ben ik in 1990 mee begonnen. Dat is nu dus 28 jaar en ik ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk. Dat komt ook door het sociale gebeuren. Aan de Slijkstraat 14 komen vaak mensen langs voor een babbeltje of een kopje koffie en dat maakt mijn werk heel leuk."

Informatie: www.wagenaarweesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant