Kees Versteegt poseert onder zijn werk.
Kees Versteegt poseert onder zijn werk. Foto: Café 't Helletje.
Advertorial

Vader en zoon tijdelijk samen in pop-upstore

Ingezonden

WEESP - Kees Versteegt en zijn zoon Mark openen vrijdag 6 april in Weesp een pop-upstore in de Slijkstraat op nummer 19, naast Wagenaar Woninginrichting. Beide vakmannen laten in deze winkel zien wat zij allemaal kunnen maken.

Beide ondernemers komen oorspronkelijk uit de zonweringsbranche, maar zijn daar steeds meer andere dingen naast gaan doen. Mark Versteegt van www.x-qlusivewood.nl begon twee jaar geleden met meubels maken, vooral tafels en bureaus op maat. Een aantal modellen toont hij in Weesp onder de naam X-Qlusive Wood. "Mijn grote wens is een eigen showroom en mijn eigen meubellijn, maar er komen steeds opdrachten tussendoor. Gelukkig treedt er binnenkort iemand bij mij in dienst, waardoor ik hopelijk zelf meer tijd zal overhouden om deze ondernemersdroom te verwezenlijken."

Vader Kees is al ruim 30 jaar zonweringsspecialist. Hij is eigenaar van Okee Style aan de Flevolaan 7a te Weesp (www.okeestyle.nl). Last van het traag op gang komende voorjaar heeft de Weesper ondernemer niet. "Zonwering is inderdaad iets van de zomermaanden, maar in de winter is er juist weer meer vraag naar rolluiken. En de laatste jaren hebben terrasoverkappingen, veranda's en tuinkamers een enorme vlucht genomen. Mensen willen meer leefruimte en ook buiten kunnen blijven zitten als het weer wat tegen zit - wat in ons land nog weleens voorkomt."

De zonweringen en overkappingen van Kees Versteegt zijn natuurlijk te groot om in de pop-upstore neer te zetten, dus wie daar belangstelling voor heeft kan telefonisch of per mail contact met hem opnemen. "We zijn vanaf vrijdag 6 april gedurende de hele maand elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Ik probeer er zo veel mogelijk te zijn, maar ik moet natuurlijk ook gewoon voor opdrachten op pad. Daarom leg ik folders en foto's neer, zodat mensen in mijn afwezigheid toch kunnen zien wat ik zoal doe."

Vader en zoon hopen dat veel mensen een kijkje komen nemen. Kees: "Het was eigenlijk een beetje een geintje. De stomerij verhuisde naar de Nieuwstraat en het pand in de Slijkstraat kwam leeg. Het leek ons allebei leuk om dit eens te doen. Maar het is niet zo dat we als ondernemers een gezamenlijke toekomst voor ogen hebben. We doen ons eigen ding en dat gaat prima." Mark ziet de pop-upstore als een opstap naar eerdergenoemde eigen showroom. Nu verkoopt hij zijn producten nog vooral via het web.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant