Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

We Have en gemeente eens over sporthal Weespersluis

Algemeen

WEESP - Handbalvereniging We Have heeft met de gemeente overeenstemming bereikt over het gebruik van de nog te bouwen sporthal van de brede school in de nieuwbouwwijk Weespersluis. Dat meldt de gemeente. 

Er werd de afgelopen maanden onderhandeld over het gebruik en beheer van de te bouwen gemeentelijke sporthal en het eigendom van een verenigingsruimte die We Have er krijgt. Daar werden vier jaar geleden ook al afspraken over gemaakt en toezeggingen gedaan, maar ruim een jaar geleden bleek dat de gemeente de afspraken niet kon nakomen omdat ze teveel op staatssteun zouden lijken. WeHave zou in de nieuwe hal allerlei voordelen krijgen, omdat er al jaren met de handbalvereniging door Weesp wordt geschoven. Een compensatie dus. Maar de afspraken bleken juridisch onhoudbaar. 

Nadat dat bleek startte de gemeente weer een overleg met de handbalvereniging op. Dat leidt nu dus tot een samenwerkingsovereenkomst. Die afspraken doen volgens de gemeente zoveel mogelijk recht aan de eerder gemaakte afspraken. 

De samenwerkingsovereenkomst tussen We Have en de gemeente moet nog wel worden ondertekend. Dat gebeurt op korte termijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant