Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Verkeer Wijk Zuid blijft toch zoals het is

Buurt / wijk

WEESP - Er gaat toch niet getornd worden aan de verkeerssituatie van Wijk Zuid. Dat stelt het gemeentebestuur voor. Het besluit wordt genomen na een hele reeks bezwaren van buurtbewoners. 

Met het besluit moet er een eind komen aan lang geharrewar over de geldende verkeersregels aan straten de J.A. Fijnvandraatlaan, Simon de Vliegerlaan en de G.J. Sybillalaan. De straten van de buurt werden acht jaar geleden onder handen genomen door de gemeente, twee jaar geleden werd de hele herinrichting geëvalueerd. Toen bleek dat er veel onvrede was over de verkeerssituatie. Volgens buurtbewoners was alles onduidelijk en onlogisch en waren er met regelmaat onveilige situaties.

Het aantal klachten was voor de gemeenteraad aanleiding om een onafhankelijke verkeersdeskundige nog eens naar de verkeerssituatie te laten kijken samen met een werkgroep van buurtbewoners. Er werd besloten de rijrichting van enkele straten juist weer om te draaien. Maar ook dat leverde wederom klachten op: er kwamen 51 bezwaren van een groep buurtbewoners. 

De nieuwe klachten werden de afgelopen tijd onder de loep genomen. Daarnaast werden alle voor- en nadelen nog eens tegen elkaar afgewogen. Men kwam tot de conclusie dat elke verandering voor- en nadelen heeft en het eigenlijk lood om oud ijzer is. "Aangezien de huidige situatie bij alle bewoners bekend is, op het meeste draagvlak kan rekenen en bewezen voordelen biedt op het gebied van veiligheid is er eigenlijk geen alternatief dan de huidige variant te behouden", zo stelt het college van burgemeester en wethouders. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant