'Weespers moeten zeggen welk afvalsysteem ze willen'

Natuur en Milieu

WEESP - De containers voor pmd-afval staan al klaar om in Weesp verspreid te worden, maar de Weesper PvdA vraagt zich af of die containers er wel moeten komen. De partij wil eerst een burgerenquête over de gemeentelijke afvalverwerking. 

Fractievoorzitter Bert Keesman wijst op het samengaan met Amsterdam. In die gemeente gaat alle afval in één bak en doet men aan nascheiding. Zijn partij wil nagaan wat binnen de samenwerking met Amsterdam het beste plan is voor Weesp en waar onder Weespers het grootste draagvlak voor is. 

Geldverspilling
"Indien we onder hoofdstedelijke vlag inzetten op nascheiding, is het geldverspilling om Weesp nu vol te zetten met pmd-containers. Als we toch doorgaan met scheiding bij de burger, zijn er bovendien alternatieven die het waard zijn onderzocht en besproken te worden", stelt Keesman, die daarbij denkt aan het verbeteren van het huidige systeem met de pmd-zakken en (ondergrondse) brengstations.

"Dat is vermoedelijk duurder, maar de ruimte-opslorpende vierde afvalbak kan dan achterwege blijven."

Voor de zomer
Of de pmd-container in Weesp is terug te draaien, is zeer de vraag. De regionale afvaldienst GAD gaat ze voor de zomer in Weesp invoeren

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant