Weesper sport van dit weekend

Nederlaag voor FC Weesp
Vooral door een rommelige tweede helft heeft FC Weesp zondag verloren van Hoofddorp. De sterke tegenstander verschalkte de Weespers met 4-2.

FC Weesp was vooral de openingsfase sterk. Met goed voetbal kwamen de Weespers door een goal van Jamal Bouhali op voorsprong. Hoofddorp zat echter ook goed op niveau en had veel veldoverwicht. De opponent kon vlak voor het rustsignaal aantekenen voor de gelijkmaker na een wat gelukkig ingetikte vrije trap. FC Weesp moest na de thee noodgewongen aan kwaliteit inleveren. Vooral door verschillende blessures moest trainer Charles Loots veel omzetten. Hoofddorp maakte goed gebruik van de gebreken van FC Weesp en kon het duel met goals naar zich toe trekken. FC Weesp benutte met Buddy Buddenberg alleen vlak voor tijd nog een strafschop.

Punt voor zaterdagelftal
Na weken vol nederlagen heeft het zaterdagelftal van FC Weesp met 2-2 een punt gepakt tegen Wartburgia. Toch heerste er nauwelijks tevredenheid.

FC Weesp speelde een sterke eerste helft en kon met goed voetbal en het voldoende creëren van kansen het verschil maken. Dat FC Weesp door Alex Fransen en Jordy van Beek tot twee keer toe op voorsprong kwam was niet meer dan verdiend. Na de sterke eerste helft was het vertrouwen van FC Weesp weg.

Off-day voor MHCW
MHCW zal met weinig plezier terugkijken op de eerste wedstrijd na de winterstop. De Weesper hockeysters verloren het belangrijke duel tegen concurrent Xenios met 4-0 en beleefden een totale off-day.

MHCW was vooral voor rust niet fel en miste veel scherpte, waardoor Xenios al meteen gevaarlijk kon worden. MHCW kon daar niets tegen inbrengen. De tegenstander speelde sterk, maar had niet heel veel moeite nodig om MHCW op de pijnbank te leggen.

Venus/Nieuwegein velt lot over We HaVe
We HaVe degradeert na een nauwelijks succesvol seizoen naar de tweede klasse. De Weespers verloren zowel donderdag (16-20) als zondag (26-11) van Venus/Nieuwegein.

Na de sterke wedstrijd van donderdag begon We HaVe zondag met veel vertrouwen aan de wedstrijd. Dat ebte echter snel weg toen bleek dat de opponent veel te sterk bleek. We HaVe maakte geen moment aanspraak op een goed resultaat.

Handbalsters spelen gelijk
Waar We HaVe op papier zaterdag een makkelijke klus wachtte tegen hekken-sluiter Voice, hadden de handbalsters een taaie aan de opponent. We HaVe moest genoegen nemen met 16-16.

We HaVe speelde een sterke wedstrijd, maar had veel moeite met Voice. De tegenstander toonde aan dat men ondanks de laatste plaats best kan handballen. We HaVe en Voice waren tot de laatste seconde aan elkaar gewaagd, waardoor de puntendeling terecht was.

Argus degradeert na nederlaag
Argus korfbalt volgend seizoen een klasse lager. De Weespers degradeerden zaterdag uit de derde klasse na een nederlaag tegen VZOD: 12-18.

De Weespers speelden een sterke wedstrijd en konden lang gevaarlijk blijven tegen het sterke VZOD. Argus zette veel druk en kon het de tegenstander zo moeilijk maken. Toch bleek VZOD goed om te gaan met de druk en toonde vooral na de thee de veerkracht om het duel te beslissen.

Eenvoudige zege Triton
Triton beleefde zaterdag een eenvoudige avond. Tegen De Aalscholver kwamen de waterpoloërs nauwelijks in de problemen en werd er met 9-6 gewonnen.

Zonder al te veel moeite kon Triton de wedstrijd al vroeg naar zich toe trekken. Vooral door treffers van Jeroen van der Vliet en Rob Mooijman (3x) maakte Triton het verschil. De Aalscholver scoorde dan wel zes keer, maar maakte geen moment aanspraak op een goed resultaat.