Afbeelding

Politie grijpt hard in bij Winterfeest

Algemeen

De politie is vrijdagnacht op de eerste avond van het Weesper Winterfeest slaags geraakt met een groep jongeren. Het incident vond plaats na afloop van het feest, op het fietspad tussen het zwembad en Aetsveld in. Diverse jongeren zijn daarbij gewond geraakt. 

Volgens de politie was er sprake van een bedreigende situatie en hadden agenten de bezoekers al meermalen verzocht het terrein te verlaten. Toen dit niet gebeurde, is er gebruik gemaakt van geweld. "Vooralsnog gaan we er vanuit dat er rechtmatig is gehandeld door de collega's", aldus de politiewoordvoerder. De bezoekers werden onder meer met politiehonden van het terrein verwijderd.

Organisator Alfred Kersbergen betreurt de situatie en wil zo snel mogelijk om tafel gaan zitten met de politie en de gemeente om de zaak te evalueren. "Tuurlijk gebeurt er wel eens wat, maar deze situatie is gewoon geëscaleerd." Volgens Kersbergen wordt het steeds lastiger om grootschalige feesten te organiseren, maar hij wil volgend jaar wel weer een nieuw Winterfeest houden. 

Er zijn meerdere klachten en aangiftes binnengekomen over de gang van zaken. De politie heeft een intern onderzoek ingesteld naar het incident. Het resultaat daarvan wordt deze week verwacht.

Er is inmiddels door getuigen een Facebook pagina ingericht over het incident. Daarop is onder andere dit filmpje te zien.

<object width="450" height="370"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/IeCUgOhTL8I?version=3&autohide=1&showinfo=0"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/IeCUgOhTL8I?version=3&autohide=1&showinfo=0"  type="application/x-shockwave-flash"  allowscriptaccess="always" height="370" width="450"></embed></object>

Zie ook
Veel kritiek op ingrijpen politie 
Burgemeester Horseling pas maandag ingelicht

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant