Afbeelding

Veel kritiek op politieoptreden

Algemeen

Veel bezoekers hebben kritiek op het optreden van de politie, vrijdagavond na afloop van het Weesper Winterfeest. Op het fietspad tussen het zwembad en Aetsveld in raakten agenten slaags met jongeren. Een aantal jongeren raakte daarbij gewond.

Volgens de jongeren was er niets aan de hand en begonnen de agenten ineens te slaan. "Ongeveer vijftig jongeren werden uit het niets door twee politieagenten met honden en wapenstokken aangevallen, gevolgd door twee motoragenten. Volgens de politie liepen zij niet snel genoeg in de richting van Aetsveld. Gedurende de tocht naar Weesp bleven de hondengeleiders continu op de groep afrennen waarna een ieder, die achterop liep, rake klappen kreeg of door de honden werd aangevallen", aldus een omstander. Een andere omstander beschreef de situatie als beangstigend: "De politie hoort je te beschermen en op te treden als het nodig is. Ik zou mij veilig moeten voelen maar in plaats daarvan was ik bang."
 
 Diverse jongeren hebben inmiddels aangifte gean bij de politie.  Die laat weten dat er sprake was van een bedreigende situatie.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant