Jaap de Jong, Rita van Gemert en Mark Goudberg kregen een lintje.
Jaap de Jong, Rita van Gemert en Mark Goudberg kregen een lintje. Foto's: Sjoerd Stoop
Lintjesregen

Koninklijke onderscheidingen: 3 Weespers krijgen een lintje

Mensen

WEESP - Weesp is drie koninklijk gedecoreerden rijker. Burgemeester Van Bochove zette vanochtend Mark Goudberg, Jaap de Jong en Rita van Gemert in het zonnetje. Ze werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

De gedecoreerden waren vanzelfsprekend erg trots op hun Koninklijke onderscheiding, maar verrast waren ze niet. De gemeente Weesp heeft al een paar jaar de gewoonte om de ontvangers van de lintjes de avond van te voren al thuis te overvallen met het nieuws. Daardoor is de 'schrik' op de dag zelf wat kleiner en kunnen ze zich een beetje voorbereiden op het feestje. 

Mark Goudberg: 'Een passie voor de Brandweer' 
Mark Goudberg was 34 jaar actief voor de Brandweer Weesp. Gedurende deze periode ontwikkelde hij er een grote passie voor. Dat kwam tot uiting in diverse functies en bezigheden. Eerst als manschap, daarna als onderbrandmeester, secretaris en voorzitter van de brandweervereniging Actief, als bevelvoerder en last but not least als spreekbuis tussen buurt en brandweer tijdens de bouw van de nieuwe kazerne aan de Aetsveldselaan.

Mark Goudberg.

Jaap de Jong: 'Drijvende kracht achter Aermacchi motorclub'  
Jaap de Jong is vanaf 1985 – toen als grondlegger – zeer nauw betrokken bij de Aermacchi motorclub Nederland. Een club die internationaal bekend is. De Jong is als voorzitter de drijvende kracht. Ook rond het organiseren van reizen, het uitwisselen van motoronderdelen, het bezoeken van motorbeurzen en het uitbrengen van het clubblad. 

Jaap de Jong.

Rita van Gemert: 'Manusje van alles' 
Rita van Gemert begon in 1982 met vrijwilligerswerk en liet dat sindsdien niet meer los. Zij startte toen als coördinator vrijwilligers bij De Vechtloop. Later werd zij daar secretaris. Vanaf 2000 ging zij als vrijwilliger aan de slag bij dansvereniging AVC-Terpsichoré bij. Onder meer als secretaris, penningmeester en bij het draaien van kantinediensten. In 2002 kwamen daar werkzaamheden voor een derde vereniging bij: SV The Victory, die later opging in fusievereniging FC Weesp. Ook hier ontpopte zij zich als een manusje van alles: lid van de kantinecommissie, draaien van kantinediensten, verzorgen van post en veel meer.

Rita van Gemert.

De gedecoreerden werden na afloop volop gefeliciteerd door familie, vrienden en andere bekenden en onbekenden. 



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant