Kunstenaar Niels de Groot liet zondag per ongeluk dit schilderij op het dak van zijn auto liggen.
Kunstenaar Niels de Groot liet zondag per ongeluk dit schilderij op het dak van zijn auto liggen. Foto: Niels de Groot

Heeft iemand toevallig dit schilderij gevonden?

Cultureel

WEESP - Hij is de eerste om toe te geven dat het niet bepaald slim was. Kunstenaar Niels de Groot heeft vorige week zondag een schilderij op het dak van zijn auto laten liggen. Toen hij daar achterkwam, was het al weg.

De Weesper had die dag lekker gewerkt in zijn atelier aan Het Domijn. Het doek werpt een blik op de Lange Vechtbrug en de Hoogstraat, gezien vanaf de Ossenmarkt. Hij was al een aardig eind op weg en wilde het mee naar huis nemen om te laten zien. Vanaf het Domijn naar Leeuwenveld is maar een klein stukje rijden, maar dat was voor het doek lang genoeg om te verdwijnen.

Het schilderij was bedoeld voor de expositie die de kunstenaar met Pinksteren in Fort Ossenmarkt houdt. Hij had er drie dagen aan gewerkt. De foto is een dag eerder genomen, het schilderij dat op de auto lag was al verder af. Het is ongeveer 30 bij 40 centimeter groot en zat niet in een lijst. De Weesper hoopt dat iemand het heeft gevonden en dat hij of zij zich bij de redactie meldt. "En anders hoop ik maar dat de vinder er ten minste blij mee is."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant