Op 9 mei is het politieke toneel weer geopend.
Op 9 mei is het politieke toneel weer geopend. Foto: André Verheul

Coalitieakkoord WSP, GroenLinks en D66 ligt klaar

Politiek

WEESP - De wethouderskandidaten waren er al, nu het coalitieakkoord nog. WSP, GroenLinks en D66 melden vandaag dat ze het concept-akkoord gereed hebben. Wat er precies in staat, wordt woensdag pas bekend.

Zo'n coalitieakkoord geeft aan waar de partijen zich de komende vier jaar voor in willen gaan zetten. "Belangrijke punten zijn: sociaal beleid, huisvesting, duurzaamheid en participatie. En dit alles in het kader van de toekomst voor Weesp", aldus de drie partijen. 

In raad 9 mei
De gemeenteraad zal het akkoord op 9 mei bediscussiëren. Suggesties die naar de mening van de coalitiepartijen iets toevoegen, kunnen nog worden meegenomen. Dat mogen ook suggesties van inwoners en maatschappelijke organisaties zijn. 

Nóg een akkoord: raadsbreed over toekomst met Amsterdam
Daarnaast willen WSP, GroenLinks en D66 een raadsbreed akkoord over de Weesper toekomst in de samenwerking met Amsterdam. Het door de raad opgestelde kernwaarden- en opgaveprofiel is daarbij leidend. Nog deze week zal over dit proces gesproken worden met de fractievoorzitters van alle partijen. "Onze intentie is om dit raadsbreed akkoord nog voor de zomer te sluiten."

Wethouders
De wethouderskandidaten waren eerder al bekendgemaakt: Astrid Heijstee en John Vos namens de WSP, Maarten Miner namens GroenLinks en Léon de Lange namens D66.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant