Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Plannen gezocht voor leegstaand pand Flevolaan

B2b

WEESP - Ondernemer en investeerder Carlo Bogerd heeft sinds een tijdje het lege bedrijfspand naast het nieuwe Theaterpand aan de Flevolaan in zijn bezit. De vraag is: wat moet hij ermee? Niet omdat de zakenman zelf niets kan verzinnen, maar omdat hij er het liefst een breedgedragen idee ten uitvoer wil brengen.

Bogerd kocht het leegstaande pand aan omdat hij er potentie in ziet: "Dit is een bijzonder stukje industriegebied. Het ligt aan de rand van industrieterrein Noord, waar onlangs ook al bedrijfspanden zijn verbouwd tot appartementen en een theaterpand met escaperoom. Hierdoor rukt het op naar de 'bewoonde wereld'. Er zijn mooie bestemmingen voor dit gebouw te bedenken. Ik roep Weespers op om met mij mee te denken. Ik wil hiermee voorkomen dat ik een herontwikkeling in gang zet waarvan men later zegt: jammer, iets anders was veel beter geweest."

'Overal voor open'
De Weesper gaat er blanco in: "Het moet commercieel wel kunnen natuurlijk, maar verder sta ik overal voor open. Ik zat zelf te denken aan een businesscenter voor startende ondernemers. Maar toen ik dat aan kennissen vertelde, kwamen die met heel andere ideeën. De een had het over een centrum voor (para)medische beroepen, de ander opperde een broedplaats voor IT'ers. Zo zijn er tal van mogelijkheden, maar waar is in Weesp nou écht behoefte aan. Ik zou het zelf het mooist vinden als de bedrijven die straks hun intrek in het pand nemen faciliteiten zouden kunnen delen en elkaar versterken en inspireren."

Geen appartementen
Het 1500 m2 grote pand transformeren tot appartementencomplex, zoals ook al op de hoek Flevolaan / Amstellandlaan is gebeurd, ziet Bogerd (nu) niet zo zitten. "Er wordt al veel gebouwd in Weesp en werkgelegenheid is ook heel belangrijk. Maar ik sluit het ook niet helemaal uit. Ook omdat er sprake is van woningbouw op de Rijnkade. Als dat ervan komt, zou dit stukje industrieterrein ook bij die nieuwe woonwijk kunnen worden betrokken. Maar dat is iets voor de toekomst." De investeerder gaat het pand aan de buitenkant alvast wat opknappen en hoopt ondertussen goede ideeën binnen te krijgen. Mensen kunnen hem bereiken via carlo.bogerd@ttl-compagnie.nl. Alle plannen zijn welkom: van ondernemers die interesse hebben in een deel van het pand tot burgers die in het algemeen belang van Weesp hun ideeën met Bogerd willen delen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief