Het Abbott-terrein in Weesp (Archieffoto WeesperNieuws)
Het Abbott-terrein in Weesp (Archieffoto WeesperNieuws)

Abbott opent nieuwe medicijnfabriek

B2b

WEESP - Abbott opent vandaag een nieuwe fabriek op het terrein in Weesp. In deze fabriek wordt de grondstof voor medicijnen gemaakt. Investeringskosten: 80 miljoen dollar (circa 70 miljoen euro).

De wereldwijde vraag naar de medicijnen, en dus de grondstof dydrogesteron, is zo groot dat Abbott de productie in Weesp uitbreidt. Daarmee blijft Abbott naar eigen zeggen de grootste fabrikant van het middel ter wereld. 

China
"We zien een toenemende vraag naar dydrogesteron in snelgroeiende landen zoals China, India en Rusland", zegt Sieneke Bult, directeur van Abbott in Weesp. "Een van de geneesmiddelen die we hier in Weesp met dydrogesteron produceren is levensreddend. Het heeft al een blijvende impact gehad op het leven van miljoenen vrouwen wereldwijd doordat het hen helpt zwanger te raken en te blijven."

Minister
Een dergelijke investering van (in dit geval) een Amerikaanse firma in ons land, houdt ook het kabinet bezig. Minister Wiebes van Economische Zaken is er blij mee. "Buitenlandse bedrijven en hun investeringen zijn belangrijk voor ons land. Dankzij hen hebben 1,4 miljoen Nederlanders direct of indirect een baan. Ik ben dan ook blij dat Abbott kiest voor een uitbreiding van haar medicijnproductie in Nederland." 

Tabletten
Naast dydrogesteron produceert Abbott nog twee andere producten in Weesp: Duphalac (lactulose) en Influvac (griepvaccin). De dydrogesteron die in Weesp wordt geproduceerd, wordt verwerkt in tabletten. Er worden verschillende medicijnen van gemaakt, die bestemd zijn voor vrouwen met een dreigende miskraam, bij IVF-behandelingen, ernstige menstruatieklachten en overgangsklachten.

CO2-uitstoot
Er is nog meer nieuws. Dankzij een investering in groene waterkrachtenergie is de CO2-uitstoot in 2017 op het Weesper Abbott-terrein met ruim 50% verminderd, aldus het bedrijf.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant