Er zijn veranderingen op til in de Slijkstraat.
Er zijn veranderingen op til in de Slijkstraat. Foto: Marieke van Veen

Stoelendans in de Slijkstraat: dit gaat er veranderen

B2b

WEESP - Het gaat de goede kant op met de Slijkstraat. De winkelstraat kampte jarenlang met leegstand, maar het tij is aan het keren. Twee van de nieuwe ondernemers gaan verhuizen, maar wel binnen de straat zelf. Hierdoor komt er ruimte vrij voor andere initiatieven, waaronder voor Weesp iets totaal nieuws: een tattooshop!

Het afgelopen jaar durfden diverse (startende) ondernemers het aan om een zaak in de Slijkstraat te openen. De jonge Wim Boom opende een patisserie en chocolaterie op nummer 38. Jacquelien Bosman begon onder de naam Stylelien een winkel met woonaccessoires op nummer 4. En Laurens Renzenbrink opende op nummer 19 kledingzaak Vabrik.

Stylelien heeft behoefde aan meer ruimte
Jacquelien Bosman voelt zich thuis in de Slijkstraat, maar had met Stylelien wel de behoefte aan meer ruimte. Daarom verhuist ze naar Slijkstraat 21, naast Vabrik. Haar nieuwe winkel moet 18 september open gaan. Bosman: "Ik ga van 25 naar 50 vierkante meter, waardoor mijn assortiment beter tot zijn recht komt en ik het aanbod kan uitbreiden. Daarnaast heb ik straks een aparte ruimte voor het uitpakken en prijzen én heb ik straks een keuken met warm water. Een grote verbetering dus. Sowieso denk ik dat de komende veranderingen de hele Slijkstraat ten goede komen."

Oude pand gevuld door tattooshop
Ondertussen heeft een nieuwe ondernemer zich al gemeld voor het oude pandje van Stylelien. Op nummer 4 gaat Martijn van Es uit Muiderberg een tattooshop openen, waarschijnlijk medio november. Hij heeft gewerkt in shops in Almere en Hilversum en tatoeëert op afspraak bij hem thuis, maar is nu klaar voor de volgende stap: een eigen zaak. Hij verheugt zich erop om de ideeën van Weespers om te zetten naar unieke ontwerpen. Daarover binnenkort meer.

Patisserie en chocolaterie Boom verhuist ook
Patisserie en chocolaterie Boom gaat ook verkassen. Wim Boom heeft zijn oog laten vallen op Slijkstraat 16a, waar eerder Expert zat. "Daar heb ik drie keer zoveel ruimte als ik nu heb. Ik wil graag meer tafeltjes voor high teas en ook meer vitrines, zodat ik mijn assortiment kan uitbreiden met nieuwe producten. Ik zit vol ideeën. Half of eind november gaan we open op de nieuwe locatie."

Er staat ook nog wat leeg
Aan de andere kant zijn er ook nog panden waar tot nu toe weinig mee gebeurt. Zo staat nummer 44, waar broodjeszaak Maxim zat, nog steeds leeg. Sterker nog, het begint vervallen te ogen. Het pand heeft een nieuwe eigenaar en die heeft de zaak van binnen weliswaar laten verbouwen, maar verder lijkt er weinig schot in te zitten. Het is niet bij ons bekend wat de plannen zijn. Ook het pand waar ABN Amro even heeft gezeten, Slijkstraat 28, staat sinds november 2017 leeg. Het wordt momenteel opgeknapt in de hoop nieuwe huurders/ondernemers aan te trekken. De voormalige leemwinkel op de hoek Slijkstraat en Hoogstraat heeft ook nog geen nieuwe invulling. Weesp Marketing gebruikt de ramen voor promotiedoeleinden.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief