Langs de Verlengde Rijnkade bij de entree van Weesp: een ideale locatie voor ALLSAFE.
Langs de Verlengde Rijnkade bij de entree van Weesp: een ideale locatie voor ALLSAFE. Foto's: André Verheul

Nieuw hoofdkantoor ALLSAFE in Weesp goed voor 100 banen

B2b

WEESP - ALLSAFE, een snel groeiend bedrijf voor opslagruimte, gaat in Weesp een nieuw hoofdkantoor bouwen. Het wordt dé blikvanger achter het terrein van Abbott. De entree komt aan de zijde van de Verlengde Rijnkade en het Buitenveer.

ALLSAFE opereert nu nog vanuit 's-Graveland. Daar is het bedrijf uit z'n jas gegroeid, waarna directeur Eric Stubbé ging rondkijken en even aan Hilversum rook. Weesper ontwikkelaar Cees van Vliet benaderde hem met als gevolg dat het bedrijf nu naar Weesp komt. Dit jaar moet het gebouw, waar rond honderd mensen zullen werken, gereed zijn. Van Vliet is degene die het terrein achter Abbott ontwikkelt. Begin 2017 sloot daar medicijnfabriek Boehringer Ingelheim plotseling, waarbij 65 banen in Weesp verloren gingen. De grond en de opstallen stonden bijna een jaar te koop, waarna Van Vliet besloot deze 3 hectare te kopen.

Hoofdkantoor, mini-opslag en 'engine rooms'
Stubbé is enthousiast over de nieuwe locatie. Onlangs hief hij samen met zijn medewerkers én burgemeester Van Bochove het glas op de plek waar hij mogelijk al dit jaar zal werken. In totaal beslaat het nieuwe onderkomen 17.000 m2 voor het hoofdkantoor, een mini-opslag en een aantal 'engine rooms'. Dit worden ruimtes waar autoliefhebbers hun mooiste auto's kunnen stallen. Het is de bedoeling dat deze auto's, achter glas, vanaf de weg zichtbaar worden. Wie vanuit Amsterdam over de Weesper brug komt aanrijden, krijgt dus meteen iets moois te zien. Dat past in de visie van Van Vliet, die dit terrein tot een duurzaam en groen bedrijventerrein wil omvormen om daarmee een aansprekend ogende entree aan de westkant van Weesp te realiseren. Werktitel: Het Groene Kwartier.

Meer over dit 'Groene Kwartier' op WeesperNieuws Extra.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant