Afbeelding

De brouwketels zijn er bijna klaar voor

B2b

WEESP De brouwketels en lagertanks voor de Wispe Brouwerij in de Laurentiuskerk zijn bijna klaar. De gebroeders Wispe laten via social media weten dat ze binnenkort kunnen beginnen met testen. 

De drie koperen brouwketels en zes lagertanks worden komend voorjaar geïnstalleerd in de kerk aan de Herengracht. Het is de bedoeling dat Wispes eigen brouwerij medio juli 2019 opengaat, tien jaar nadat Jerrit, Jitze en Remko Vellenga aan hun bieravontuur begonnen. Wispe wordt nu nog gebrouwd in ketels van andere brouwerijen. 

In de eigen brouwerij in Weesp kunnen de broers straks 250.000 liter bier per jaar brouwen. Dat bier komt in nieuwe flessen, waarvan er sinds januari al 100.000 klaarliggen. Deze flessen hebben een nieuw design dat met milieuvriendelijke inkt rechtstreeks op de fles is gedrukt. 

Verder opent de brouwer in de kerk een proeflokaal, een bierwinkel en een brouwlab waar nieuwe bieren worden ontwikkeld. Ook de ambachtelijke jeneverstokerij van Anker Weesp krijgt een plek in de brouwerij. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant