Een ontbijtje vóór de turntraining.
Een ontbijtje vóór de turntraining.
Foto's

Vroeg je bed uit voor korting of een eitje bij Nelis

B2b

WEESP -  Een ijsje om acht uur 's morgens, na een lekker ontbijtje. Een zonnebril of die leuke rok passen om half zeven. Of een gebakken eitje na het uitzoeken van een paar oorbellen om een uur of zeven.

Het kon allemaal in het centrum vanmorgen. Ook al werkte het weer niet echt mee, in de winkels namen veel vroege vogels de gelegenheid te baat om met leuke kortingen hun aankopen te doen.

Ontbijtje voor het goede doel
Het personeel van Nelis' liep het vuur uit de sloffen om alle bezoekers van de ijssalon van een ontbijt te voorzien. Al jaren houdt Nelis' tegelijkertijd met de Vroege Vogelactie van de Weesper winkeliers een benefietontbijt. De kans om op een smakelijke en gezellige manier een goed doel te steunen, en dat deden veel Weespers.

Dit keer is gekozen voor Hulphond Nederland, een stichting die mensen met een fysieke of geestelijke hulpvraag helpt door hulphonden te trainen en te plaatsen. Voor vijf euro kregen de bezoekers allerlei lekkers geserveerd. De ijssalon doet er bij elk verkocht ontbijt nog eens vijf euro bovenop. Het levert een recordopbrengst op. Anouk Smulders, ambassadrice van Hulphond Nederland, kreeg aan het einde van de ochtend een cheque mee ter waarde van 1916 euro.

(Meer tekst en foto's onder deze foto)

Vroeg opstaan voor leuke acties
Ook in de andere winkels was het vanaf 06.00 uur al gezellig. Veel ondernemers gooiden vanwege Luilak hun winkel een paar uur eerder open en beloonden hun klanten voor het vroege opstaan met leuke acties. In veel zaken stond er koffie met iets lekkers klaar en kregen de vroegste vogels de hoogste korting. 






Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant