Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Eindelijk een nieuwe winkel in het pand van Maxim

B2b

WEESP Ruim vier jaar na de sluiting van delicatessenzaak Maxim heeft dit winkelpandje in de Slijkstraat eindelijk een nieuwe bestemming. Sinds een week runt Marga de Jong hier een damesmodezaak: Jobo Style. 

Na 26 jaar ambulante handel heeft ze in Weesp een vaste plek gevonden. Dat het zo lang geduurd heeft voor ze deuren kon openen, heeft te maken met de Rijksmonumentenstatus die op het pandje rust: "Er moest veel gebeuren, maar voor werkelijk alles hadden we toestemming nodig en moest er weer iemand komen kijken". 

Geen gekke fratsen
Drukke prints en felle kleuren zul je hier niet snel aantreffen. Wel veel beige, camel en donkerblauw, met hier en daar een ruitje: "Ik heb de inborst van een Amsterdammer maar mijn jeugd in het Gooi zie je terug in mijn collectie. Ik hou niet van gekke fratsen, doe mij maar rustige kleuren, prettige stoffen en een goede pasvorm." De prijzen zijn niet Goois, haast ze zich te zeggen: "Mijn kleding is betaalbaar."

Op maandag is Jobo Style dicht, dat is het inkoopdag. Ze reist dan het hele land door op zoek naar 'plukjes' om haar collectie mee aan te vullen. Hierdoor hangen er elke week nieuwe dingen in de winkel en is er minder kans dat er op een verjaardag in Weesp twee dames in dezelfde outfit rondlopen.


Jobo Style is van dinsdag tot en met zaterdag geopend.




Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant