Afbeelding
Foto: André Verheul

Bouw naast Albert Heijn begonnen

B2b

WEESP Aan de Achtergracht is begonnen met de voorbereiding van de bouw van een tweede grote nieuwe winkel, naast de Albert Heijn die in april 2016 opende.

Eerst wordt grondwerk uitgevoerd, vanaf week 6 wordt de paalfundering gemaakt en het casco opgetrokken. De bouw gaat zeker een jaar duren.

Eigenaar van de grond De Grutterij Beleggings- en Financieringsmaatschappij wilde de beoogde winkel verhuren aan Dirk van de Broek. Buurman Albert Heijn (Ahold) wilde dat niet en stapte naar de rechter. Die ging mee in het argument van Ahold dat twee supermarkten die teveel op dezelfde klant mikken de levensvatbaarheid van beide bedreigt.

Impasse doorbroken
Een onderscheidende voordeelmarkt of discounter zou de boel juist versterken, maar van zo'n partij had De Grutterij op dat moment geen concrete belangstelling. Acht maanden geleden meldde De Grutterij dat de impasse was doorbroken dankzij de belangstelling van een 'supermarktgerelateerde partij', zonder die bij naam te noemen.

Fietsen en bevoorrading
Bert Keesman van de Weesper PvdA heeft het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over de bouwwerkzaamheden. Hij vraagt hoe het college denkt het fietsparkeren bij de supermarkt in goede banen te gaan leiden nu de fietsenstalling naast de Albert Heijn wordt opgeheven.

Daarnaast wil hij weten hoe het met de bevoorrading van Albert Heijn zal gaan, omdat de aannemer heeft aangegeven dat de bouwwerkzaamheden nagenoeg allemaal vanaf de achterzijde (toegang Groeneweg) worden uitgevoerd. Zullen omwonenden daar geen overlast van ondervinden?

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant