De slijterij aan het Binnenveer (achter de rode auto) gaat voorlopig nog niet dicht.
De slijterij aan het Binnenveer (achter de rode auto) gaat voorlopig nog niet dicht. Foto: Hans Peijs

Slijterij Overmars blijft voorlopig open

B2b

WEESP - Slijterij Overmars gaat niet eind deze maand dicht. Als gevolg van een gerechtelijke uitspraak zouden de huurders Meta en Jaap Blüm zowel de slijterij als hun huurwoning eind januari leeg moeten opleveren, maar zij hebben hiertegen beroep aangetekend. Op 14 april dient dit hoger beroep.

Het winkel-woonhuis aan het Binnenveer waar de slijterij in is gevestigd, staat momenteel te koop voor 800.000 k.k. Eigenaar is Theo van Kan, die vanwege zijn leeftijd is gestopt met vrijwel al zijn bedrijfsactiviteiten. Hij wil daarom het pand verkopen.

Volgens Van Kan hebben Meta en Jaap Blüm hem eerder laten weten met de zaak te willen stoppen, maar zijn ze daar op teruggekomen. De twee liggen daarover nu in de clinch. Vorig jaar stonden de twee partijen voor de rechter en volgens diens uitspraak zou de winkel eind deze maand moeten worden opgeleverd. Zoals verwacht zijn de huurders daartegen in beroep gegaan.

Volgens Theo van Kan dient het hoger beroep op 14 april en hij verwacht een paar weken later een uitspraak. Of Meta en Jaap Blüm er ook zo over denken is niet bekend, want zij doen geen mededelingen over de situatie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant