Afbeelding
Foto:G.J. Schulz

Ondernemers met elkaar in gesprek over kansen Weesper bedrijfsleven

B2b

WEESP Voor de toekomst van het bedrijfsleven in Weesp is woensdag 16 september een belangrijke dag. Dan komen 19 ondernemers bij elkaar om samen te brainstormen over de Toekomstvisie Bedrijventerreinen. De ondernemers gaan een zogenoemde kansenkaart samenstellen die de basis gaat vormen van de toekomstvisie.

Aan de bijeenkomst is een traject vooraf gegaan. De afgelopen maanden zijn met 19 bedrijven 1 op 1 (online) gesprekken gevoerd om de eerste input op te halen voor de kansenkaart. Met deze 19 bedrijven wordt op 16 september de uitkomst van de eerste gesprekken in een plenaire sessie toegelicht.

Zo breed mogelijk
Deze bedrijven zijn geselecteerd en vormen een diverse en zo breed mogelijke vertegenwoordiging van de verschillende bedrijventerreinen. De bedrijven die bij het IVW zijn aangesloten zijn mede in overleg met het IVW geselecteerd. Het betreft vier bedrijven van de Nijverheidslaan, drie bedrijven van Van Houten Industriepark, tien bedrijven van Noord en twee van het stationsgebied.

Inzichtelijk
De kansenkaart is bedoeld om de wensen, kansen en ambities van ondernemers op de verschillende bedrijventerreinen inzichtelijk te maken. De uitkomst moet een gedragen beeld zijn over welke kansen en ambities er zijn omtrent een duurzame en toekomstbestendige bedrijvigheid in Weesp. Ondernemers van de binnenstad maken geen onderdeel uit van deze kansenkaart. Zij hebben eerder dit jaar betrokkenheid gehad bij de totstandkoming van het actieplan binnenstad.

Eerste input
Op de 16de gaan de ondernemers met elkaar in gesprek over de eerste input voor de kansenkaart. Daarna komen aanvullingen en verbeteringen op tafel en worden de belangrijkste thema’s worden toegelicht. Het is de bedoeling de dag af te sluiten met een gezamenlijke overeenstemming over de verdere inhoudelijke uitwerking van de kansenkaart. Het streven is de kansenkaart eind dit jaar af te hebben.

Coronavirus
Vanwege de maatregelen die gelden in het kader van het coronavirus is het niet mogelijk meer bedrijven uit te nodigen. Bedrijven die op de hoogte willen worden gehouden of vragen hebben over de kansenkaart kunnen daarvoor ambtelijk projectleider Floor Zwiers benaderen, via f.zwiers@amsterdam.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant