Afbeelding

Meldingen in openbare ruimte tegenwoordig in de SIA

B2b

WEESP Burgers en ondernemers in Weesp moeten in vervolg gebreken in de openbare ruimte melden in de Signalen Informatievoorziening Amsterdam (SIA), in plaats van het systeem Fixi. SIA is sneller, beter en beter voorspelbaar, belooft wethouder Maarten Miner.

Onleesbare of verkeerd geplaatste verkeersborden, gaten in het wegdek, water dat na een hevige regenbui niet meer wegstroomt en lantaarnpalen die zijn uitgevallen; dat zijn allemaal zaken waarvoor je tegenwoordig bij de SIA moet zijn. “Fixi is prima, maar de afhandeling liet wel eens te wensen over. Met SIA gaan we naar een systeem waar allerlei voordelen aan zitten qua afhandeling. Zoals de afspraak hoe lang bepaalde dingen duren en het feit dat bij het team waar de afhandeling binnenkomt deze ook wordt afgehandeld. Dat doet mij vermoeden en denken dat de afhandeling van meldingen beter zal gaan lopen”, legt wethouder Maarten Miner uit.

Om maar even in de terminologie te blijven: met de vervanging van Fixi door SIA wordt niets gerepareerd. Fixi werkte prima. In augustus dit jaar werden er bijvoorbeeld 372 meldingen gedaan, terwijl het gemiddelde over heel 2019 230 meldingen per maand was.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant