Minevitus en Vity aan de bar van het restaurant aan de Nieuwstad.
Minevitus en Vity aan de bar van het restaurant aan de Nieuwstad.

Donkere wolken boven de restaurants van Minevitus

B2B

WEESP Het zou jammer zijn voor het Weesper horecabestand, maar boven de restaurants van Minevitus hangen donkere wolken.

Het Centraal Insolventieregister vermeldt een uitspraak van faillissement op 19 november 2020 op naam van Minevitus Veltman, handelend onder de naam V.O.F. Minevitus, Restaurant Minevitus (Nieuwstad) en Café The Walrus (Hoogstraat).

Volgens Minevitus Veltman klopt de tekst in de uitspraak niet en wordt dat nog aangepast: "Dit hebben jullie uit het faillissementendossier. Bij de rechtbank is inmiddels bekend dat dit bericht fout is. Het wordt gecorrigeerd en staat er morgen niet meer in." Hij vervolgt: "Ik ben vennoot van de vof en de vof handelt onder de naam Restaurant Minevitus. Wij - jr en sr - zijn privé failliet, de vof niet. Kijk in het handelsregister van de kvk." Volgens Veltman is er nog hoop: "We zijn bezig met de curator om de vof er buiten te houden, zodat het restaurant open kan blijven. Dat gaat geen weken duren voordat daar duidelijkheid over is. Het café gaat niet meer open."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant