Bij Gebrema zijn zonnepanelen geïnstalleerd.
Bij Gebrema zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Foto: Hans Peijs

IVW Weesp I Gemeente helpt bedrijven met verduurzaming

B2b

De gemeente Weesp helpt grote bedrijven op de bedrijventerreinen Noord en Rijnkade met het realiseren van hun verduurzamingsopgave. Onder de naam Stimulerend Toezicht start de gemeente in samenwerking met de omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreek (OFGV) een project waarbij bedrijven, die meer dan 25.000 kWh elektriciteit of 50.000 kubieke meter gas gebruiken, worden begeleid in het verduurzamen van hun energie. 

Het doel van het project is het bedrijven en instellingen makkelijker te maken bij het voldoen aan nieuwe wettelijke verplichtingen op het gebied van energiebesparing. Energieadviseurs van het project Stimulerend Toezicht ondersteunen bedrijven drie jaar lang kosteloos om aan de energiebesparingsplicht en de informatieplicht te voldoen. De bedrijven worden tijdens dit traject niet gecontroleerd op energiebesparing. 

Het startpunt van Stimulerend Toezicht is een webinar dat plaatsvindt op donderdag 25 maart van 16.00 tot 17.00. Vorige week hebben ruim 300 bedrijven in de gemeente daarvoor een uitnodiging gekregen.
Opgeven voor deelname aan de webinar kan via www.stimulerendtoezicht.net/weesp 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant