Afbeelding
Foto: Brian Elings

Het einde als voorzitter IVW nadert

B2b

Dit is de één na laatste column die ik zal schrijven als voorzitter van de IVW. Eind juni neem ik nu echt afscheid na 6 jaar in het bestuur waarvan 5 jaar als voorzitter. Ondanks de voorgenomen versoepelingen die in het verschiet liggen hebben wij besloten om de ALV van 2021 te verplaatsen naar eind augustus of begin september. Dan kunnen we zeer waarschijnlijk weer een “normale” ALV houden en zal dan officieel afscheid als voorzitter nemen. U krijgt wel in juni de gebruikelijke jaarlijkse stukken opgestuurd.

Helaas hebben wij nog geen opvolger gevonden voor mijn positie, maar we zetten de zoektocht onverminderd voort en hopen voor eind september iemand te hebben gevonden die deze mooie taak op zich wil nemen. Tot september zal Jaco ter Beek, onze huidige penningmeester, de functie van interim-voorzitter op zich nemen en hebben we alle taken verdeeld onder de rest van het bestuur.

Wel heb ik in overleg met het bestuur besloten om nog twee dossiers af te ronden te weten de voorgenomen bestemmingswijziging aan de Nijverheidslaan en de integratie van de IVW in de overlegstructuren in Amsterdam.

Vanuit de IVW zijn wij de afgelopen maand weer bezig geweest met een aantal belangrijke zaken. Op de concept omgevingsvisie van Weesp zijn ruim honderd zienswijzen ingediend en de onderliggende kansenkaart voor de bedrijventerreinen maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Inmiddels zijn er vervolggesprekken over de aanpassingen gaande en de IVW is hier een belangrijke gesprekspartner. Op coronavlak is het (nog) betrekkelijk rustig en lijken wij in de komende maanden weer terug te kunnen naar een enigszins ‘normaal.’

Rest mij nog het bedrijf Smit & Zoon namens het gehele bestuur te feliciteren met haar 200-jarig bestaan. Mooi dat wij ook zo een bedrijf in ons midden hebben !

Groeten namens het bestuur,

Reinier Mommaal,
Voorzitter

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant