Op de foto van links naar rechts: Annelie Suurmeijer, Tom Karsten, Djuna Cahen, Roel Haen, Weesper Iris van ‘t Erve, Geert Cirkel, Daan Lemmers, Weesper Marc Besselink, Simone Augustinus en coach en Weesper Vincent Muda.
Op de foto van links naar rechts: Annelie Suurmeijer, Tom Karsten, Djuna Cahen, Roel Haen, Weesper Iris van ‘t Erve, Geert Cirkel, Daan Lemmers, Weesper Marc Besselink, Simone Augustinus en coach en Weesper Vincent Muda. Foto: Maag Lever Darm Stichting

Sponsors gezocht voor unieke roeitocht in strijd tegen alvleesklierkanker

B2b

WEESP Acht artsen en onderzoekers, één boot en twee molens. Het decor van een unieke roeitocht, die op 20 augustus gaat plaatsvinden in Weesp. De roeiers, de “Pancre8” gaan de uitdaging aan om 100 km te roeien tussen de molens De Vriendschap in Weesp en De Hoop in Loenen aan de Vecht om aandacht te vragen en geld op te halen voor één van de dodelijkste vormen van kanker; alvleesklierkanker. Sponsors zijn welkom.

Prof. dr. Marc Besselink, Weesper, chirurg in het Amsterdam UMC en een van de roeiers: “Voor iemand die de diagnose alvleesklierkanker krijgt betekent dat een keihard vonnis. Dit kan en moet veranderen. Versneld onderzoek is nodig om dit te kunnen verbeteren, patiënten perspectief te bieden en een betere behandeling en kwaliteit van leven te geven. Met het opzetten van het Deltaplan Alvleesklierkanker hebben we al een hele belangrijke stap gezet. Nu moeten we gezamenlijk doorpakken in heel Nederland en laten weten hoe belangrijk en cruciaal onderzoek naar Alvleesklierkanker is”. 

Over Deltaplan Alvleesklierkanker
Het Deltaplan Alvleesklierkanker is een landelijk samenwerkingsverband van de Dutch Pancreatic Cancer Group, het patiëntenplatform Living With Hope en de Maag Lever Darm Stichting. Een unieke landelijke, daadkrachtige en duurzame samenwerking met als doel om wetenschappelijk onderzoek op het gebied van alvleesklierkanker te versnellen, de beste behandeling zo snel mogelijk voor iedereen beschikbaar te maken en een betere kwaliteit van leven te bieden voor patiënten.

Binnen het bedrijfsleven in Weesp hoopt de de Pancre8 sponsors te vinden die eraan willen meewerken het verschil te maken voor patiënten met alvleesklierkanker. Neem contact op voor de mogelijkheden met Sophie Voogt via sophievoogt@mlds.nl of klik op de doneerbutton op de actiepagina van de Pancre8 via https://www.voordeltaplanalvleesklierkanker.nl/project/roeiactie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant