Het bezoek van de Koningin eerder dit jaar noemt het bedrijf 'een grote blijk van erkenning'.
Het bezoek van de Koningin eerder dit jaar noemt het bedrijf 'een grote blijk van erkenning'. Foto: ANP

Predicaat ‘Koninklijk’ officieel uitgereikt aan Smit & Zoon

B2b

WEESP Eerder dit jaar kreeg het Weesper bedrijf Smit & Zoon het predicaat ‘Koninklijk’ toegekend vanwege het 200-jarige bestaan. Vanmiddag vonden de officiële handelingen plaats die bij de toekenning horen.

De Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, en burgemeester Van Bochove kwamen op woensdagmiddag naar het bedrijf om het schild dat hoort bij het predicaat te overhandigen. “Voor ons is dat, na het bezoek van Koningin Máxima in het voorjaar, een tweede grote blijk van erkenning in ons kroonjaar,” laat Smit & Zoon weten. “Het is verheugend om te zien dat onze inspanningen rond duurzame innovatie zich niet alleen vertalen in een wereldwijde dominante positie in onze branche, maar ook erkenning door de koning.”

“Onze kernmissie is intussen dezelfde als in 1821: waarde creëren voor klanten, aandeelhouders, werknemers en de maatschappij door product- en procesinnovaties te blijven ontwikkelen. Meer dan ooit bereiken we deze doelen door ook in te spelen op de behoefte aan duurzame oplossingen in onze waardeketen. Voor ons is deze bijzondere onderscheiding dan ook een stimulans om door te gaan op onze weg van duurzame innovatie.”

Het predicaat ‘Koninklijk’ is in het jaar 1807 ingevoerd door Lodewijk Napoleon Bonaparte. De koning kan aan elk bedrijf, vereniging of instelling het recht toekennen om ‘Koninklijk’ in hun naam te voeren. Een organisatie moet wel aan een paar voorwaarden voldoen: het moet een zeer vooraanstaande positie innemen binnen een vakgebied, van nationaal belang zijn en ten minste honderd jaar bestaan.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Stadsloket Weesp vaker open Algemeen 5 aug, 09:43
Afbeelding
Bardolino Ensemble eerste concert Chamber Music Weesp Algemeen 5 aug, 08:56
Logo
Afbeelding
Proeverij de Kroon krijgt nieuwe eigenaar Algemeen 4 aug, 15:34
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 14:00
Logo
Afbeelding
Visboer Dirk van der Plas geliefd onder bewoners Dé haringman uit Muiden stopt na 40 jaar Mensen 4 aug, 12:30
Logo
Afbeelding
Malafide loodgietersbedrijf actief in Weesp Louche loodgieter intimideert minderjarige in Weesp Algemeen 4 aug, 09:40
Logo
Afbeelding
In Weesp groeit de bevolking waarschijnlijk met 24,9 procent Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven Algemeen 3 aug, 14:55
Afbeelding
FC Weesp gaat Noord-Holland in Algemeen 3 aug, 13:21
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief