Afbeelding
IVW presenteert

Tooling International

B2b

Het is mooi om te zien wat een prachtige bedrijven in Weesp gevestigd zijn. Zo ook Tooling International dat al jaren gevestigd is aan de IJsselmeerlaan.  

Loop je het pand binnen dan zie je de producten staan die in opdracht van klanten worden ontwikkeld. Tooling werkt en denkt mee in het ontwerp van het product en vertaalt het ontwerp in een hoogwaardige spuitgietmatrijs voor het vervaardigen van state-of-the-art kunststof- en biologisch afbreekbare producten. Dit doen zij voor specifieke branchegerichte producten voor de farmacie, de retail en bouw- en installatiebedrijven. In z’n algemeenheid maakt Tooling spuitgietmatrijzen voor consumentenartikelen, verpakkingen en promotieartikelen.  

Tooling is altijd op zoek naar innovatieve methoden om steeds zo duurzaam, flexibel en snel mogelijk te werken. Dat zie je ook terug in de smetteloze werkplaats die vol staat met indrukwekkende machines waardoor het proces volledig geautomatiseerd verloopt. Gespecialiseerde medewerkers begeleiden het hele proces en waarborgen de kwaliteit en duurzaamheid van de spuitgietmatrijzen.  

Het bedrijf is een echt familiebedrijf, in handen van Johnny, Dorette en zoon Joey van Ravesteijn. Johnny is de directeur van dit mooie bedrijf, Joey bedrijfsleider en Dorette ondersteunt als Office-Manager. 

Tooling is dit jaar lid geworden van de IVW en hebben hiervoor een goede motivatie. ‘We zijn dit jaar eigenaar van het pand aan de IJsselmeerlaan geworden, waardoor alle ontwikkelingen omtrent het industrieterrein voor ons nog belangrijker zijn geworden. Ook zijn wij ons hier thuis zijn gaan voelen, er zijn veel contacten met ondernemers uit Weesp ontstaan en zo hebben wij ook het idee aan deze gemeenschap iets bij te kunnen dragen’. 

Door het lidmaatschap van de IVW verwacht Tooling nog beter in contact te komen met de ondernemers van Weesp, waardoor er nog beter gebruik gemaakt kan worden van alle expertise en diversiteit die in de directe omgeving voorhanden is. Ook vinden zij het belangrijk zich - samen met anderen - voor de belangen van de ondernemers in dit stadsdeel in te kunnen zetten en zo een goed ondernemersklimaat te behouden.  

Aanvullende vragen: 

Hoe lang bestaat Tooling en hoe zijn jullie gestart? Welke ontwikkeling heeft Tooling doorgemaakt? 

Het ondernemerschap was al jaren een wens van Johnny, de directeur van het bedrijf. In november 2000 kon hij dit plan waar maken en is in Abcoude begonnen zelfstandig spuitgietmatrijzen te vervaardigen. Verschillende ups en downs hebben tot het nu succesvolle bedrijf onder de naam Tooling International geleid. Het investeren in een modern machinepark en het aanpassen van onze werkmethodiek heeft ertoe geleid dat wij zeer hoogwaardige spuitgietmatrijzen kunnen vervaardigen.  

Hoe zijn jullie in Weesp terechtgekomen? Waarom Weesp en waarom blijven jullie in Weesp?

Aan het einde van een samenwerking wilden wij een nieuwe start als familiebedrijf en zonder andere partners verwezenlijken. Hiervoor moesten wij op zoek naar een nieuw bedrijfspand. Zelf wonend in de omgeving, met medewerkers uit de omgeving en ook van wegen de goede verkeersaansluiting, bereikbaarheid voor al onze klanten en toeleveranciers lag Weesp voor de hand en heeft zich als een zeer goede locatie bewezen.  

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant