Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

IVW wil weten hoe ondernemers staan tegenover functiemenging op Bedrijventerrein Noord

B2b

WEESP Ondernemersvereniging IVW wil graag van de ondernemers op Bedrijventerrein Noord weten hoe zij staan tegenover functiemenging. Daarvoor heeft de vereniging een enquête uitgeschreven die gisteren is verstuurd.

In oktober heeft de gemeenteraad de Omgevingsvisie Weesp 2050 en het Mobiliteitsplan Weesp 2021 – 2046 vastgesteld. Daarbij heeft de raad een aantal wijzigingsvoorstellen (amendementen) overgenomen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de bedrijven die hier zijn gevestigd. De belangrijkste is dat de raad in principe open staat voor functiemenging.

Hogeweyselaan
In eerste instantie komt hiervoor de Hogeweyselaan in beeld. Hier zijn in principe maatschappelijke voorzieningen en dienstverlening mogelijk. Woningen en supermarkten zijn uitgesloten. Daarnaast wil de gemeente weten of er ook op andere locaties op Noord dit soort functies kunnen worden gemengd en daarvoor gaat het een onderzoek uitvoeren. Ook wordt de intensivering van het bedrijventerrein onderzocht om de beoogde werkgelegenheidsnorm van 0,9 te kunnen borgen.

Om te zorgen voor een zo breed mogelijk kader voor de toekomst wil de IVW de gemeente voorzien van een breed gedragen terugkoppeling namens de bedrijven van Bedrijventerrein Noord. Om die reden heeft ze een onderzoek uitgeschreven onder de ondernemers. De vragenformulieren zijn gisteren verstuurd. Om een zo sterk mogelijke positie te hebben richting de gemeente Amsterdam waar Weesp vanaf 24 maart deel van uitmaakt, rekent de IVW op een grote response. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant