Afbeelding
Foto: André Verheul

Slijterij moet kraam leeghalen

B2b

WEESP - Slijterij Overmars moest vrijdagavond de kraam op de braderie van het Sluis-en-bruggenfeest leeghalen. Er werden alcoholische dranken verkocht en dat mag niet. "Daar hadden we goed de pest over in", blikt Meta Blüm van Slijterij Overmars terug.

Meta is de eerste die toegeeft dat ze zich niet strikt aan de regels hield en dat het optreden van de gemeentelijke handhaver terecht was. En toch: "We staan al bijna 40 jaar met een kraam op de braderie, gewoon met leuke dingetjes die we speciaal inkopen. In al die jaren heeft daar nooit iemand iets van gezegd."

Dit keer dus wel. Op last van de gemeente moest de alcoholische drank weg. Waarop Meta haar boeltje helemaal oppakte. "Ik kan er moeilijk melk gaan verkopen." Ze haalde de planken weg en maakte van de kraam een toegangspoort voor de slijterij daar één meter achter. De winkel mag tijdens de braderie gewoon open zijn en alle alcoholische drank mag daar wel verkocht worden.

Wat drankverkoop betreft was het effect daarmee per saldo hetzelfde. "Maar dit was veel minder leuk. We willen altijd graag meedoen met het feest en dat gaat dus niet. Nee, volgend jaar doen wij niet meer mee. Want ja, het mag nu eenmaal niet. Daar kan ik niks van zeggen."

Elders op de braderie moest een verkoper van likeuren eveneens zijn kraam leeghalen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant