Afbeelding
Foto: André Verheul

Raad akkoord met Ondernemersfonds

B2b

WEESP De gemeenteraad van Weesp is akkoord met een Ondernemersfonds. Dat moet gevuld worden via een belasting op reclame-uitingen, opgehoest door ondernemers in het centrum.

Het fonds wordt beheerd door een stichting waarin ondernemers zitting hebben. Met het geld, zo'n 100.000 euro per jaar, moet de binnenstad aantrekkelijker worden gemaakt. Dat betekent ongeveer 400 euro voor kleine winkels, oplopend tot 1000 euro voor de grootste. De raad voegde op het laatst nog een evaluatiemoment toe aan het voorstel.

Het Ondernemersfonds moet leiden tot een vitalere en aantrekkelijkere binnenstad en een eerlijkere verdeling van de kosten over alle ondernemers in de binnenstad. De WDO is voorstander van dit fonds, maar niet alle winkeliers zijn het daarmee eens.

Tegen
Het CDA pleitte er tevergeefs voor om de overeenkomst met de stichting, voor het moment van ondertekenen, ter advisering voor te leggen aan de gemeenteraad. Om die reden stemden CDA en VVD tegen het voorstel, hoewel ze een Ondernemersfonds wel zagen zitten. Weesp bij Gooise Meren stemde om meerdere redenen tegen dit voorstel. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant