Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Eigen brouwerij: Wispe gaat vijf keer zoveel bier brouwen

B2b

WEESP - Als Wispe straks een eigen brouwerij heeft gaat het per jaar vijf keer zoveel bier brouwen. De 50.000 liter Wispe-bier die nu per jaar gebrouwen wordt moet uitgebreid worden naar 250.000 liter. 

De brouwerij van Wispe moet komen in de Laurentiuskerk. Er wordt nu hard gewerkt aan de start van de bouw. De tekeningen liggen klaar en de vergunningen zijn nu rond. 

Er komt straks een brouwinstallatie van 1500 liter die voor Wispe op maat gebouwd wordt. Daarnaast komen er zeven tanks van 3000 liter waarin het bier kan vergisten en lageren. "We schaffen ook nog twee helder biertanks aan om vanuit af te vullen. Ook het afvullen gebeurt in de kerk, in de bottelarij. Hier staat een afvullijn die 1.500 flessen per uur vult en worden ingepakt in dozen die we hebben laten ontwerpen", laat Wispe weten. 

Naast de brouwerij komt ook een Wispe Brouwlab, waar geëxperimenteerd gaat worden met nieuwe smaken. Ook gaat Wispe, op steenworp afstand van de Laurentiuskerk, een hopveld aanleggen. Met het hop wordt weer bier gebrouwen en zo wordt het bier straks volledig een Weesper product. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant