<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Yvette Geerts

Dierenwinkel Dobey dreigt te vertrekken

  Bedrijven

WEESP - Dierenwinkel Dobey aan de Herengracht dreigt te vertrekken. De zaak laat weten dat de deuren per 31 augustus voorgoed op slot gaan, maar helemaal vast staat dat ook nog niet. 

Dat de winkel dreigt te vertrekken komt doordat de huurbaas andere plannen heeft met het pand aan de Herengracht. Er liggen nu twee keuzes voor: het pand verkopen of een bestemmingsplanwijziging aanvragen zodat er bijvoorbeeld huizen kunnen komen. Dobey-ondernemer Fred van Zuijlen hoopt op het eerste. "Want dan kopen wij het pand graag. Dat hebben we al een hele tijd geleden laten weten, maar we krijgen gewoon maar geen zekerheid van de huurbaas. Dat laat maar op zich wachten. Daarom besluiten we nu om de winkel te sluiten en een leegverkoop te houden. Anders blijven we ook met de voorraad zitten. Mocht blijken dat we daarna toch door kunnen gaan, dan hebben onze klanten een mazzeltje gehad."

Geen Dobey meer
Als de dierenwinkel toch blijft bestaan zal deze overigens geen Dobey meer heten. De zaak had het franchisecontract met het concern al opgezegd. "Dat was een bewuste keuze, omdat we merken dat we het zonder Dobey veel beter redden. Zo'n franchiseschap kost veel geld, zonder dat het ons veel oplevert. Op eigen benen staan is veel beter. Dat heeft de afgelopen tijd wel bewezen. Het gaat heel goed en we hebben meer klanten."

Herengracht blijft perfecte plek
De dierenwinkel blijft verder graag zitten aan de Herengracht. "We hebben hier echt de perfecte plek. Toen het nieuws van onze huisbaas kwam hebben we natuurlijk wel gekeken naar alternatieven, maar die zijn er in Weesp gewoon niet. Alles wat we zien is te klein, te groot of te afgelegen. Hier hebben we een prima pand met parkeerplaatsen voor de deur."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.