Afbeelding
Advertentie

Duurzaam en comfortabel: ondergoed van bamboe

B2b

Katoen kennen we allemaal, maar heeft u ook bamboetextiel in uw kast liggen? Bamboe is net als textiel uitermate geschikt om kleding van te maken. En bamboe is erg duurzaam. En tijdens warme zomerdagen extra fijn en comfortabel ondergoed.

Waar er voor de productie van katoen hele oerwouden gekapt moeten worden, is daar bij bamboe geen sprake van. Bamboe heeft een lange levensduur en groeit erg snel, namelijk een halve meter per dag. De voordelen op een rij:

* Het neemt veel vocht op door de ronde structuur van de bamboevezels

* Het is hygiënisch door antibacteriële kenmerken

* Het blijft zacht aanvoelen en heeft een elegante uitstraling

Bamboetextiel uitermate geschikt als ondergoed
De ronde bamboevezels nemen bijvoorbeeld meer transpiratie op. Door de holle structuur van de bamboe-viscose vezels heeft bamboetextiel een hogere vochtabsorptie en werkt het thermo-regulerend en isolerend. Dit houdt het lichaam koel wanneer het warm is en warm wanneer het buiten koud is. Omdat de vezel gemaakt wordt in een closed-loop viscose proces, is bamboe textiel antistatisch, hypoallergeen en uiterst hygiënisch. Ondergoed wat gemaakt is van bamboeviscose zoals bij het merk Stormen, biedt heerlijke zachte boxers met veel draagcomfort. Dit is een ecologisch label van M.G. van Meel, groothandel in ondermode.

Sociaal- en ecologisch produceren van bamboe
Bij het verwerken van bamboetextiel tot viscosevezels wordt er steeds meer rekening gehouden met het milieu, want er wordt hard gewerkt aan milieuvriendelijke technieken. Dat is natuurlijk geweldig nieuws. Zo wordt er bijvoorbeeld al gewerkt met closed-loop systems waarbij de chemische afvalstoffen bij bamboeverwerking worden hergebruikt. Zo komen ze niet in het milieu terecht. Ook is het al mogelijk om gebruik te maken van natuurlijke enzymen waardoor minder schadelijke chemicaliën nodig zijn.

Waarom is bamboe textiel duurzaam?
De bamboeplant groeit heel snel waardoor de opbrengst veel hoger is dan bij katoen. Bovendien zijn er geen pesticiden nodig om insecten, virussen, onkruid of schimmels te bestrijden. Het enige wat bamboeplantages nodig hebben, is zonlicht en water. Na de oogst blijft de plant staan en gaat de groei gewoon door. Hierdoor hoeven geen bossen gekapt te worden om aan de wereldwijde vraag te voldoen zoals bij katoen. Het gewas absorbeert meer koolstofdioxide, wat een positief effect heeft op het klimaat. Tevens produceren de planten 30-35% meer zuurstof dan andere bomen.  

Meer weten over bamboe textiel?
Bent u op zoek naar een exclusief merk met basics gemaakt van bamboetextiel? Of wilt u zelf een textiellabel opzetten van bamboetextiel? M.G. van Meel is dé groothandel voor bamboetextiel, maar heeft daarnaast ook katoenen ondergoed en pyjama's van hoge kwaliteit. Wij produceren en distribueren onder andere ondergoed en pyjama's voor dames, heren en kinderen. Sinds 1953 is M.G. van Meel al een textielgroothandel. Textiel zit in ons DNA. Ons bedrijf levert zowel aan grote winkelketens als aan kleinere retailzaken. Neem voor meer informatie contact op via het telefoonnummer 010 451 99 77 of mail naar info@mgvanmeel.com.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant