Afbeelding
Advertentie

Italiaanse klasse: Cavallaro overhemden

B2b


Cavallaro en overhemden. Een merk dat vrij snel is uitgegroeid tot een grote Nederlandse speler in de overhemden branche. Cavallaro Napoli heeft winkels in meerdere grote steden van Nederland. Cavallaro verkoopt naast overhemden ook broeken, schoenen, truien en nog veel meer heren accessoires. Cavallaro klinkt Italiaans, maar het bedrijf is begonnen in Nederland. Benieuwd naar hoe het merk precies is ontstaan? Lees dan snel verder.

Het ontstaan van Cavallaro
Alle overhemden van Cavallaro zijn in Italiaanse stijl. De ontwerpen zijn vernieuwend en vaak met opvallende prints. Het logo geborduurd op de rechtermouw en de hoge kragen maken de overhemden echt af! Het Italiaanse ontwerp bleek een succes te zijn bij de herenmode liefhebber. De collectie was gelijk uitverkocht.

In 1999 wordt Cavallaro Napoli opgericht door Giuseppe Cavallaro. Giuseppe is half Italiaans en heeft van kleins af aan al liefde voor mode. Hij begint al snel met het maken van zijn eigen stropdassen. In Napels brengt hij zijn eigen collectie uit die bestond uit zijde dassen. Hij verkoopt de dassen in eerste instantie alleen voor familieleden. Toen nog niet wetend natuurlijk dat het zo explosief zou groeien. In 2003 brengt hij dan ook zijn eigen Cavallaro overhemden uit.

De link tussen Cavallaro en de voetbalclub Arsenal
Cavallaro streeft naar hoogwaardige producten, die vernieuwend, modern en elegant zijn. De zin  "Fare la bella figura" betekent iets in de zin van het maken van een geweldige indruk, wat Cavallaro Napoli ook zeker doet - in het Engels "Making a good impression" . In 2017 tekende Cavallaro het contract met de voetbalclub Arsenal om de officiële fashion sponsor van de club te worden. Cavallaro voorziet de spelers van pakken, overhemden en stropdassen en zal ook gelimiteerde unieke artikelen produceren voor Arsenal supporters. Op deze manier bereikt Cavallaro shirts een nog groter publiek. Tegenwoordig is het merk een premium merk voor dames en heren, met een collectie die erg is gegroeid sinds het begin. Het bedrijf is uitgegroeid tot een bekend en groot merk. Met 17 winkels in Nederland en in totaal meer dan 350 vestigingen in Nederland en het buitenland is het uitgegroeid tot een groot merk (status 2018). Ondanks de explosieve groei, blijft Cavallaro zich richten op haar oorspronkelijke doel, namelijk de Italiaanse stijl naar Nederland brengen.


De Italian fit van Cavallaro
Overhemden van Cavallaro Napoli hebben allen dezelfde maat, de Italian fit. Om een hoogwaardige afwerking en stof te creëren zijn de overhemden gemaakt met een two ply weving, wat dan ook met trots aangegeven staat in de overhemden zelf. Dit met de Italiaans woorden voor een dubbel getwijnde stof namelijk Doppio Ritorto.

De kledingmakers van Napels en Napoli
Napels staat al een lange tijd bekend om de handgemaakte kleding die daar gemaakt wordt. Automatisering vinden de kleermakers niks. Dit komt doordat de kleermakers in Napels het niet als werk zien maar meer als een soort van kunstvorm. In Napels is ook de eerste lijn overhemden geproduceerd vanwege het oog voor detail van deze kleermakers.  Door gebruik van hoogwaardige stoffen en materiaal straalt elk overhemd elegantie uit, maar zijn ze toch eigentijds.


Het begon dus allemaal in Napoli, zoals de Italianen het zeggen. Wij kennen het als Napels, een havenstad in Italië, en de grootste stad in Mezzogiorno (Zuid-Italië). Napels staat bekend om haar cultuur, kunst en rijke historie. En niet zo zeer om haar mode, toch is Napels de naamgever van een eigen stijl "Napolitan tailoring". De Napolitaanse stijl, die ook wel sprezzatura wordt genoemd, staat bekend om zijn nonchalantheid. Het sprezzatura werd bedacht door de Italiaanse Renaissance schrijver Baldassare Castiglione in de 17e eeuw in zijn boek "Il libro del Cortegiano" oftewel "Het boek van de hoveling". Hierin beschrijft hij dat de hoveling alles doet, zonder dat het eruit ziet alsof het moeite kost.

Zoals een tailor het zou beschrijven  "Een man moet eruitzien alsof hij zijn kleding met intelligentie heeft gekocht, ze voorzichtig heeft aangedaan en ze vervolgens helemaal vergeten is". Er goed uitzien zonder dat het lijkt alsof je er moeite voor doet. Een hele kunst als je het mij vraagt.

Het merk Cavallaro heeft tegenwoordig een zeer uitgebreide collectie. Van complete pakken tot aan schoenen. Eigenlijk kan je alles voor de zakelijke wereld kopen bij het merk Cavallaro.Het merk is voor de modieuze man, die er goed en stijlvol wil uitzien. Kijk op de website overhemden.com voor de volledige collectie Cavallaro shirts.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant