Zo gaan de nieuwe geldautomaten eruitzien.
Zo gaan de nieuwe geldautomaten eruitzien. Foto: Geldmaat

Straks overal in het land de gele Geldmaten van Geldservice Nederland

B2b

WEESP Een groot deel van de Nederlandse geldautomaten wordt per 1 januari 2019 stapsgewijs vervangen door de nieuwe gele Geldmaat van Geldservice Nederland. Het Weesper bedrijf verandert met ingang van diezelfde datum ook de bedrijfsnaam in Geldmaat. 

De Geldmaat komt in plaats van de huidige geldautomaten van de ABN AMRO, Rabobank en ING. Deze drie grootste banken van ons land willen samen met Geldservice Nederland zorgen voor een beter geldautomatennetwerk. Samen optrekken moet zorgen voor een verbeterde spreiding, een duidelijkere herkenbaarheid en een groter gebruiksgemak. 

'Betere spreiding'
"In winkels wordt steeds vaker digitaal betaald. Er blijft echter ook behoefte om contant geld op te nemen of te storten", licht Geert Eikelboom, CEO van Geldservice Nederland, toe. "Daarom werken we met de banken samen aan een gezamenlijk geldautomatennetwerk waarmee we de automaten evenwichtiger over Nederland verspreiden. Zo zie je nu soms in een winkelgebied vijf automaten van de drie verschillende banken vlakbij elkaar staan. Op basis van het aantal transacties en bezoekers in het gebied kunnen bijvoorbeeld twee automaten ook voldoende zijn. Op veel van dit soort locaties gaan we het netwerk aanpassen. De Geldmaat-automaten werken door de nieuwe software straks allemaal hetzelfde. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen gemakkelijk toegang houdt tot contant geld."



Deze geldautomaat is inmiddels opgeheven. Er wordt gewerkt aan een betere spreiding. 

Waar de Geldmaten in Weesp komen te staan, is op dit moment nog niet bekend. Wel zegt Geldservice Nederland: "Veel automaten blijven op plaatsen waar nu ook een geldautomaat staat". Geld opnemen bij de nieuwe Geldmaat kan straks gewoon met alle huidige bankpassen. Ook cliënten van andere banken kunnen bij de Geldmaat terecht. Bovendien vervallen de daglimieten. Mensen kunnen bij de nieuwe automaten zo vaak en zoveel geld opnemen als hun saldo en paslimiet toestaan. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant