[Advertentie] Op zoek naar een nieuwe verenigingssport? Ga biljarten!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Advertentie

Op zoek naar een nieuwe verenigingssport? Ga biljarten!

  Bedrijven

Van origine start in september het verenigingsleven. Het sporten en bewegen krijgt daarom in deze maand ook de nodige aandacht.  Tijdens de Nationale Sportweek van 15 tot en met 29 september worden alle sporten in Nederland gepromoot. Alle sportclubs en -verenigingen vieren dan ook de start van het sportseizoen. Bent u nog op zoek naar een sportieve activiteit voor de winter? Dan is biljart een goede keus.

Wat is biljart?

Biljarten is een spel waarbij door middel van een lange, dunne houten stok, de keu, ballen in een rechthoekige bak met lage randen, het biljart (de tafel), kunnen worden bespeeld. Daarbij mag met de punt van de keu alleen de speelbal worden gestoten die op zijn beurt andere biljartballen moet raken. Biljart kent meerdere spelvormen waarvan Libre (vrij spel), bandstoten, driebanden en tien over rood wel de bekendste zijn. Als u wilt biljarten, kunt u het beste eerst eens een keertje meedraaien met de plaatselijke biljartvereniging voordat u een eigen biljartkeu koopt.

Er zit altijd wel een biljartvereniging bij u in de buurt. Wilt u biljartlessen volgen? Dan kan dit vaak bij de vereniging bij u in de buurt. Ook zijn er een aantal speciale biljartscholen in Nederland waar u terecht kunt voor biljartlessen.

Het kopen van een keu

Een biljartkeu kopen doet u niet zomaar. Als u nog niet weet welke keu bij u past, kunt u eerst een keu van iemand anders proberen Wilt u er een gaan kopen, houd dan rekening met de onder andere de volgende punten:

?      het gewicht van uw eerste keu is bij voorkeur tussen de 480 en 510 gram
?      hoe zwaarder de keu hoe krachtiger de stoot, hoe lichter de keu hoe beter de controle
?      de lengte van de keu is vaak tussen de 135 en 150 cm
?      het type keu is ook afhankelijk van de biljartvorm die u gaat spelen
?      standaard is de pomerans vrij hard en neutraal
?      naast biljartkeuen zijn er ook nog speciale pool- en snookerkeuen

Overige benodigdheden
Als u gaat biljarten zijn sommige biljartbenodigdheden echt onmisbaar: krijt, biljartballen, handschoenenen onderhoudsmiddelen voor de keu bijvoorbeeld. Voor het vervoer en het opbergen zijn een keukoffer of een keutas erg handig. Ook onderhoudsproducten voor uw keu zijn erg belangrijk. Gaat u thuis biljarten? Behalve een biljarttafel en biljartballen mogen een scorebord, lampen, een keurek, een afdekzeil en eventueel een biljarttimer niet ontbreken in de biljartruimte. Zo beschikt u over alles wat u nodig heeft voor het biljarten.

Biljartartikelen kopen?
Uw biljartartikelen koopt u tegenwoordig heel gemakkelijk en snel online. Dan kunt u de volgende dag al beginnen met spelen. Bij De Biljartshop vindt u een ruime keuze aan benodigdheden op het gebied van biljart. Wij zijn dé shop voor al uw biljart-, pool- of snookerartikelen. Ons grote assortiment biedt zowel voor beginnende spelers als experts de juiste biljartartikelen van gerenommeerde merken. Bestellingen boven de €75,00 worden gratis verzonden. Bestelt u voor 14:00 uur? Dan heeft u uw biljartkeu de volgende al in huis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.