Bier met cacao, dat is dus heel erg Weesps
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Bier met cacao, dat is dus heel erg Weesps

  Bedrijven

WEESP - Bier met cacao, het blijkt een prima combinatie. Wispe introduceerde vrijdag de Van Houten Porter. Dat is bier met een flink snufje Van Houten cacao.

Het bier ontwikkeld in samenwerking met de Weesper chocolatier Wim Boom. Bij het brouwen van het nieuwe Wispe bier is 12,5 kilo Van Houten cacao gebruikt. Het resultaat is een donker bier (6,3% alcohol) met een volle gebrande smaak en duidelijke tonen van chocolade. De stijl is een porter en een eerbetoon aan de Weesper cacaofabrikant Van Houten.

Van Houten vond in 1828 het oplosbare cacaopoeder uit waardoor het makkelijker werd om chocoladedrank en andere cacaobereidingen te maken. Het merk werd hiermee wereldberoemd.

Etiket
Maar Van Houten was ook een pionier op reclamegebied. Het was een van de eerste ondernemingen die op grote schaal en in alle denkbare vormen wereldwijd reclame maakte. Achter de herkenbare etiketten en logo's van Van Houten zaten toonaangevende ontwerpers zoals Rie Cramer, Anton Pieck en de Weesper kunstenaar Thom Posthuma.

Het etiket van het nieuwe Wispe bier is gebaseerd op een origineel ontwerp uit 1920 van Thom Posthuma (1893-1941) voor Van Houten. Het is om onbekende redenen nooit uitgebracht. Op verzoek van Wispe heeft zijn zoon Thomas Posthuma, eveneens kunstenaar in Weesp, het ontwerp bewerkt tot bieretiket. Zo wordt de creatie van zijn vader na 100 jaar alsnog gebruikt op een Weesper product met een link naar Van Houten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.