Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Nieuwe ijsverkoper strijkt neer op Slijkstraatbrug

B2b

WEESP - Er staat vanaf deze week elke woensdag een nieuwe ijsverkoper op de Slijkstraatbrug.

Het gaat om de ijskraam van Weespse Edina Máté: ze verkoopt 'ice balls'. "Het is anders dan een normaal ijsje", vertelt ze. "Het zijn eigenlijk kleine ijsballetjes, diepgevroren op honderdzeventig graden onder nul. Ze zijn er in allerlei smaken: van vanille en chocola tot fruitsmaken."

Woensdag stond de ijskar voor het eerst op de Slijkstraatbrug. Edina kijkt terug op een goede eerste dag. "Het was een beetje zoeken vanmorgen, omdat het ook slecht weer was. Maar steeds meer mensen wisten de kraam te vinden. Ik ben echt tevreden."

Onder de rook van Nelis
De kraam van Edina staat op steenworp afstand van Nelis' IJssalon. Dat ziet er misschien een beetje raar uit, maar concurreren met de ijsjes van Nelis wil ze zeker niet. "Dat ik hier op de Slijkstraatbrug sta is geen bewuste keuze, Weesp heeft  maar een paar plekken voor karren als de mijne. Ik heb een vergunning aangevraagd en kreeg deze plek toegewezen, waar ik overigens wel heel blij mee ben. Ik verkoop heel ander ijs. Dus concurreren? Nee, hoor. Ik hoop dat mensen op woensdag lekker bij mij een ijsje komen halen en de rest van de week gewoon vertrouwd naar Nelis gaan. Dat doe ik zelf trouwens ook."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant