Onder andere Zorgboerderij Hoogerlust werkt mee aan de Weesper Box.
Onder andere Zorgboerderij Hoogerlust werkt mee aan de Weesper Box. Foto: Zorgboerderij Hoogerlust

Weesper Box helpt lokale ondernemers

B2b

WEESP - Er werd gemikt op 50 deelnemers, maar het zijn er bijna tweehonderd geworden: de Weesper Box is nu al en succes. Bovendien heeft dit de potentie om uit te groeien tot een nieuw verkoopplatform.

Didi Feuth woont sinds kort in Weespersluis en is de buurman van Remko Vellenga die samen met zijn twee broers Jitze en Jerrit Wispe Brouwerij drijft. Feuth is als freelancer in het bedenken van onder andere verkoopstrategieën en toen zij met Remko in gesprek kwam, bleek al snel dat haar expertise goed van pas kwam om onder andere Wispe Brouwerij maar ook een aantal andere Weesper ondernemers in deze barre tijden te helpen. "Want dat kunnen ze wel gebruiken", zegt ze.

Basisproducten
Die steun bestaat uit de Weesper Box met een aantal basisproducten waar zeven lokale ondernemingen met in totaal acht productgroepen aan meewerken. Dit zijn: Zorgboerderij Hoogerlust (groente en eieren), Ons Backhuys (brood), BOZ Versmarkt (fruit), Moma (zuivel), De Groene Griffioen (zuivel), slagerij Van Donk (vlees) en Wispe Brouwerij (speciaal bier). Bovendien is er elke editie een verrassingsproduct waarvoor ook een beroep wordt gedaan op een lokale ondernemer. De selectie van de ondernemers is overigens toevallig ontstaan en komt onder andere voort uit ondernemers met wie Remko Vellenga ook al op een andere manier samenwerkt.

Strippenkaart
Iedere Weesper die hier gebruik van wil maken, neemt tot en met eind mei via een strippenkaart vier, zes of acht keer een box af en betaalt daar een vast bedrag voor. Eén box kost 40 euro. Betalen doe je meteen via een Tikkie of iDeal. Vrijdag aanstaande worden de eerste boxen afgeleverd. De boxen worden vanaf 8 uur in de Laurentiuskerk gevuld en kunnen daarna hier tussen 11 en 15 uur worden opgehaald.
Feuth is blij verrast door de grote belangstelling en denkt meteen al verder. "We gaan eerst zorgen dat dit allemaal goed loopt. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat dit zich kan ontwikkelen tot een platform om plaatselijk eenvoudig boodschappen te kunnen doen in de 1,5 meter-economie die ons mogelijk te wachten staat."

Bestellen
Weespers die alsnog de Weesper Box willen bestellen (de minimale afname is 4 boxen) kunnen mailen naar deweesperbox@gmail.com en ontvangen dan een betaallink.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant