Afbeelding
Foto: Eigen foto

Terras voor Ons Backhuys

B2B

WEESP - Als de horeca op 1 juni weer open mag, is de keuze voor een terrasje in Weesp een beetje groter. Ook Ons Backhuys aan de Nieuwstraat kan dan - voor het eerst - het terras openen.

Het was een kwestie van lange adem. Drie jaar is eigenaresse Daphne Schilder bezig geweest om een vergunning te krijgen voor een terras. Dat het net nu rond is, is dan ook een kwestie van puur toeval. Wel een gelukkig toeval, nu er zicht is op heropening van de horeca.

De omgevingsvergunning was al afgegeven door de gemeente en dan is het nog zes weken wachten op mogelijke bezwaren van omwonenden. Die kwamen niet en op 17 april, precies de dag dat Ons Backhuys vijf jaar bestond, kwam het verlossende nieuws. "Het beste cadeautje dat ik voor ons jubileum had kunnen krijgen", zegt Schilder.

Vanaf 2 juni
Nu is het even doorpakken om op tijd klaar te zijn, want als alles goed gaat, mogen alle cafés, restaurants en terrassen vanaf 1 juni weer open. Er worden eerst hydraulische paaltjes aangelegd om het terras als het open is te scheiden van de weg.

Schilder is ondertussen aan het uitdenken hoe ze het terras, net als het zitgedeelte in de winkel, volgens de coronamaatregelen kan inrichten. "Er zullen door de afstandregels binnen minder tafels bezet kunnen worden dan anders, en ook op het terras kan ik minder kwijt dan waar we vergunning voor hebben. Maar we zijn er zo blij mee, ik heb er heel veel zin in om vanaf 2 juni onze gasten, binnen én buiten, weer te ontvangen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant