Afbeelding
Foto: PR

Forteiland Pampus heeft Beste Huisbier van Nederland

Bedrijven

REGIO Het biertje Pampus Saison is door Entree Magazine als Beste Huisbier van Nederland uitgeroepen. De juryleden spreken er vol lof over: “Een doordrinkbaar bier met het karakter van een saison. Het is in balans; dit bier maakt je trots”, klinkt het juryrapport. “Een terechte winnaar.”

Forteiland Pampus heeft volgens het horecatijdschrift dus het beste huisbier van Nederland in huis. De inzendingen zijn in twee categorieën ingedeeld en door een professionele jury van biersommeliers beoordeeld. 

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: PR

Het huisbier van Forteiland Pampus is gebrouwen door Pontus Brewing. Een microbrouwerij die sinds 2013 verdienstelijke en smakelijke bieren brouwt. Enkele jaren geleden is gekozen voor de bierstijl saison als huisbier. Doordrinkbaar, droog en niet te bitter waren een paar van de wensen. In nauw overleg is er een recept geschreven en een bier gebrouwen. 

Waar de naam saison vandaan komt? Dit traditionele Belgische plattelandsbier werd gebrouwen voor de seizoensarbeiders die hielpen bij de oogst van de gewassen; de saisonniers. Noeste arbeid maakt dorstig en dit bier viel in de smaak. Een bier dat al menig dorst heeft mogen lessen, zowel bij de seizoensarbeiders op de boerderijen in Wallonië als bij de levensgenieters, bierliefhebbers en eilandbezoekers van Pampus.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief