Afbeelding
Foto: PR

Forteiland Pampus heeft Beste Huisbier van Nederland

Bedrijven

REGIO Het biertje Pampus Saison is door Entree Magazine als Beste Huisbier van Nederland uitgeroepen. De juryleden spreken er vol lof over: “Een doordrinkbaar bier met het karakter van een saison. Het is in balans; dit bier maakt je trots”, klinkt het juryrapport. “Een terechte winnaar.”

Forteiland Pampus heeft volgens het horecatijdschrift dus het beste huisbier van Nederland in huis. De inzendingen zijn in twee categorieën ingedeeld en door een professionele jury van biersommeliers beoordeeld. 

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: PR

Het huisbier van Forteiland Pampus is gebrouwen door Pontus Brewing. Een microbrouwerij die sinds 2013 verdienstelijke en smakelijke bieren brouwt. Enkele jaren geleden is gekozen voor de bierstijl saison als huisbier. Doordrinkbaar, droog en niet te bitter waren een paar van de wensen. In nauw overleg is er een recept geschreven en een bier gebrouwen. 

Waar de naam saison vandaan komt? Dit traditionele Belgische plattelandsbier werd gebrouwen voor de seizoensarbeiders die hielpen bij de oogst van de gewassen; de saisonniers. Noeste arbeid maakt dorstig en dit bier viel in de smaak. Een bier dat al menig dorst heeft mogen lessen, zowel bij de seizoensarbeiders op de boerderijen in Wallonië als bij de levensgenieters, bierliefhebbers en eilandbezoekers van Pampus.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
RegioBank weer klantvriendelijkste bank Algemeen 23 jun, 12:38
Logo
Afbeelding
Aanvullend Openbaar Vervoer Regiotaxi wordt vervangen door RMC Algemeen 23 jun, 10:30
Afbeelding
Stadspas Amsterdam nu ook voor Weespers Algemeen 23 jun, 09:30
Logo
Afbeelding
Zo´n 17 procent van de Noord-Hollanders vindt dat de wolf niet in Nederland thuishoort Wolf nog altijd bezig aan opmars in Nederland Algemeen 22 jun, 14:00
Afbeelding
Heel Weesp Zingt tijdens Weesp Gastvrij Algemeen 22 jun, 13:21
Afbeelding
Wil jij leuke uitjes verzorgen voor ouderen? Vrijwilligersvacatures 22 jun, 11:30
Afbeelding
Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen Algemeen 22 jun, 10:05
Logo
Afbeelding
Uilskuikens bij Uitermeer ‘Ze zijn oerlelijk, maar het worden prachtige kerkuilen’ Natuur en Milieu 22 jun, 10:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief