Afbeelding
Foto: PR

Gooise leerlingen ontdekken wereld van techniek tijdens PET-evenement

Bedrijven

REGIO - Bijna 650 Gooise basisschoolkinderen uit groep 8 doen op 3, 4 en 5 oktober mee aan het event Promotie Evenement Techniek (PET). Dat vindt plaats op College de Brink in Laren.  

Op het gebied van techniek zijn grote personeelstekorten, mede door het stoffige imago dat aan het vakgebied kleeft. Door kinderen al vanaf het basisonderwijs op een leuke manier in contact te brengen met techniek, willen Sterk Techniekonderwijs het Gooi en Beleef je Beroep het leren en werken in de techniek aantrekkelijker maken.

Tijdens het PET-evenement volgen de leerlingen een dagdeel diverse workshops, georganiseerd door bedrijven en organisaties, waarbij ze zoveel mogelijk zelf aan de slag gaan met allerlei technische doe-activiteiten. Zij gaan op ontdekkingsreis in de zeven werelden van techniek: zeven afgebakende domeinen waarin Jet-Net & TechNet de technieksector heeft opgedeeld om de leerlingen een beeld te geven van de baan- en opleidingsmogelijkheden. Deze werelden bieden een aantrekkelijk en realistisch beeld van leren en werken in de techniek, waarbij rekening is gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van kinderen.

Het PET is een initiatief van STO het Gooi en wordt uitgevoerd door Maak het met Techniek en Beleef je Beroep en wordt ondersteund door Jet-Net & TechNet. De workshops worden verzorgd door: Abbott in Weesp, Thales Nederland in Huizen, Gooi’s Bouwbedrijf in Naarden, Fablab - Bibliotheek in Hilversum, Maritiem College in IJmuiden, Dura Vermeer (Infra Bindt) in Utrecht en Slotracing Unlimited (Techportal) in Bennebroek.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant