Nieuwe buurtbussen in Weesp.
Nieuwe buurtbussen in Weesp. Foto: Aangeleverd

Nieuwe buurtbussen door de straten van Weesp

Bedrijven

WEESP - De passagiers van Buurtbus 522 zullen vast al hebben gezien dat er nieuwe Buurtbussen door de straten van Weesp rijden. Deze bussen zijn geschikt voor maximaal 8 passagiers, hebben brede instapdeuren en een lage vloer. Er is een speciale ruimte voor het plaatsen van een rolstoel, boodschappenkarretje of kinderwagen. Deze kunnen worden vastgezet met speciaal daarvoor aangebrachte spanbanden.

De -vrijwillige- chauffeurs hebben in de nieuwe bus beter zicht naar alle kanten, waardoor het sturen door smalle straten makkelijker is. Verbaal contact met passagiers is ook weer terug omdat de in corona-tijd ingevoerde afscheidingsruit niet meer nodig is.

Buurtbus 522 is onderdeel van het reguliere openbaar vervoer en rijdt dagelijks, behalve op zondag, tussen Weesp (station), Nigtevecht, Loenen aan de Vecht en Vreeland. Sinds de nieuwe route van Buurtbus 522 via Loenen werd geïntroduceerd, is er sprake van een 20% hoger passagiersaanbod. Het aantal vrijwillige chauffeurs is de laatste tijd eveneens gestaag toegenomen. 

Om plotselinge uitval van busritten te voorkomen roept Buurtbusvereniging Vechtstreek de rijbewijs B-houders op om zich bij Buurtbusvereniging Vechtstreek aan te melden als vrijwilliger. Mail dan naar info@bbv-vechtstreek.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant