Afbeelding
Foto: Wispe

Wispe en Anker: 'een mooie blend' in de Laurentiuskerk

B2b

WEESP - Brouwerij Wispe en jeneverdestilleerder Anker zoeken elkaar op. Straks in de Laurentiuskerk en nu al in een flesje. 

Vandaag lanceert Wispe een bijzonder bier, de Wispe Tripel jenever. Een bijzondere combinatie waarmee de Weesper ondernemers hun plannen onder de aandacht brengen voor een eigen brouwerij en distilleerderij in de Laurentiuskerk in Weesp. De opening hiervan staat gepland voor begin 2018. De bouw is inmiddels gestart.

Eigen brouwerij
In de kerk komt ook een proeflokaal van waaruit bezoekers het brouw- en distilleerproces kunnen zien en van het bier en de jenever kunnen genieten. Wispe start in het najaar met een grote crowdfundingcampagne, uiterlijk begin 2018 moeten de deuren dan worden geopend.

Eenmalig gebrouwen
De Wispe Tripel jenever (8% alc.) is speciaal en eenmalig gebrouwen en wordt geïntroduceerd tijdens de Week van het Nederlandse Bier, die vandaag begint. Het bier is een verrassende combinatie van de Wispe Tripel en Anker Weesp jenever die al langer verkrijgbaar zijn.

Jerrit Vellenga, de verantwoordelijke broer voor het brouwproces van Wispe: "Het is een mooie blend geworden, fruitig met een fijne bittere afdronk door de combinatie van de hop en Anker Weesp jenever, een primeur in Nederland."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant