De tijdelijke gevel van Nelis trekt bekijks.
De tijdelijke gevel van Nelis trekt bekijks. (Foto: Marieke van Veen)

's Zomers een ijssalon, 's winters een iglo

  Bedrijven

WEESP - In de Slijkstraat prijkt sinds afgelopen weekend een enorme iglo. Het gaat om de wintergevel van Nelis' IJssalon.

De entree van de ijssalon wordt elk jaar betimmerd. Dat was altijd in de vorm van een skihut. Dit keer had manager Jonathan Sas zin om het eens anders aan te pakken. Een vriend van hem die jachtinterieurbouwer is, ontwierp voor hem een iglogevel. De platen vallen als een puzzel in elkaar en zijn met de hand geschilderd.

Het resultaat werd zondag onthuld. De weken ervoor werden Weespers via Facebook nieuwsgierig gemaakt. Sas had anoniem een pagina aangemaakt waarin hij wel meldde dat er een iglo kwam in de Slijkstraat, maar niet op welk adres. Veel mensen vermoedden wel dat het iets met de ijssalon te maken had, maar ze wisten het niet zeker. Zondag ging de iglo open. De gevel blijft zo gedurende het winterseizoen. De ijssalon is de komende weken wel dagelijks open, maar - op de vrijdag na - niet 's avonds. Binnenkort kunnen de kerstdessertbestellingen weer doorgegeven worden.


6 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten