Afbeelding
Foto: André Verheul

Snel aan de slag met centrumcenten

B2b

WEESP - Ondernemers in de binnenstad ontvingen voor de eerste keer de pittige aanslag voor de reclamebelasting. Het leidt tot veel vragen. De belangrijkste is: wie bepaalt wat er met het geïnde geld gaat gebeuren? Daarop is nu antwoord.

De reclamebelasting is eind vorig jaar door de gemeenteraad ingevoerd. Iedereen in het centrum met een reclameuiting aan de gevel wordt aangeslagen voor ten minste 400 euro, maar dat kan afhankelijk van de WOZ-waarde oplopen tot 1.000 euro per jaar. De opbrengst (80.000 tot 100.000 euro per jaar) wordt door de gemeente geïnd en als subsidie doorgesluisd naar de nieuwe Stichting Weesp Centraal.

Deze stichting mag binnen bepaalde afspraken bepalen waar het geld aan wordt besteed. Het belangrijkste uitgangspunt is dat degenen die de belasting hebben opgebracht er ook weer indirect de vruchten van plukken. Zo moet de reclamebelasting leiden tot een structurele financiering van bijvoorbeeld de feestverlichting, maar ook van kleine en grote activiteiten die publiek naar Weesp trekken.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant