<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: André Verheul
Foto's

Kijk mee bij de verbouwing van de Laurentiuskerk

  Buurt / wijk

WEESP - Een legertje van 14 man zaagt, timmert en metselt in de Laurentiuskerk. WeeperNieuws nam een kijkje bij de bouw.

Wat meteen opvalt is dat er in het midden van de voormalige kerk muren worden opgetrokken, waarachter nieuwe ruimtes ontstaan. Het voorste deel van de kerk wordt de proefbrouwerij van Wispe. Daarachter en daarboven komen werkruimtes en appartementen. Het aanbrengen van de verdiepingen gebeurt later.

Kortom: alles gaat veranderen. Alles? Nee, één klein kamertje blijft zoals het altijd is geweest.
Daar lees je meer over in het WeesperNieuws van deze week

Heb je je bouwhelm op? Loop dan met ons mee door de kerk...

In de kerk ontstaan nieuwe ruimtes.

Dit gangetje was er gisteren nog niet.

In deze gevel komen twee extra boogramen, voor meer daglicht.

Het werk gaat nog zeker een jaar duren.

Je ziet het, er moet nog veel gebeuren voordat hier een biertje van Wispe kunt proeven of de zonnegroet kunt doen bij Yoga Today. Over een jaar zal het eindplaatje duidelijk in beeld zijn.

Toren
Ook aan de buitenkant wordt gewerkt. Aan het einde van dit jaar staat de spits weer op de toren. De spits wordt binnenkort op het kerkplein opgebouwd, zoals we al eerder schreven. Het betonnen plateau daarvoor ligt al klaar. 


Het WeesperNieuws blijft de bouw voor je volgen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.