<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Samen op zoek naar oorzaak mysterieuze stank

  Buurt / wijk

WEESP - Bewoners van het Evan de Wildeplantsoen zitten met een mysterieus stankprobleem. Een nare rioollucht dringt hun woningen binnen, soms minder, soms heel heftig. De bewoners wijzen naar een volgelopen gemeentelijke rioolput in hun straat. Maar de gemeente zegt dat dat de boosdoener niet is.

Edwin Bredius is een van de bewoners. "Zeker zes van mijn buren hebben hier ook enorme last van. Laatst zijn we ons huis de hele dag ontvlucht, het was niet meer te doen", zo zegt hij deze week in het WeesperNieuws. 

De rioolput in de straat stroomt soms vol, nadat de pomp van het gemaal zichzelf automatisch uitschakelt. Dat is een beveiliging voor wanneer er teveel niet-afbreekbare zaken (zoals babydoekjes) in het afvalwater voorbij komen. Volgens de gemeente is dat echter niet de oorzaak van de stank in de woningen. Die moet gezocht worden in de kruipruimtes van de woningen zelf. De bewoners zeggen echter dat ze dat allemaal hebben laten checken en dat er geen gebreken aan het licht zijn gekomen.

Naar aanleiding van de publicatie heeft de gemeente voorgesteld samen met de bewoners nogmaals op onderzoek uit te gaan. Dat gebeurt met een rookproef: daarmee kunnen de kleinste openingen in het leidingwerk worden gevonden, waaruit de rioollucht kan ontsnappen die mogelijk de stankoverlast veroorzaakt.

Lees het vehaal van de mysterieuze stankoverlast in de digitale editie

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.